Program


Ki viszi át a szerelmet? - Nagy László 40 - Várkert Irodalom

Ki viszi át a szerelmet? - Nagy László 40 - Várkert Irodalom

2018. április 11-én, a Költészet napján az idén 40 éve elhunyt Kossuth-díjas költőre és barátaira, szerelmére: Szécsi Margitra emlékezünk a Várkert Irodalom sorozatban. Az irodalmi esten beszélgetéssel és felolvasószínházzal idézzük meg Nagy László halhatatlan életművét - a magyar költészet napján! Ünnepeljék velünk a magyar irodalmat!…  több

Aktuális előadások"Nagy Lacinak különös fénye volt. Az arcának, a tekintetének, a mosolygásának, a mozdulatainak. "
Ki volt a Felsőiszkázról származó költő, aki eredetileg festőnek készült, és a Képzőművészeti Főiskolára járt? Nagy László 1948-ban döntötte el: költő lesz. Szerelmét, Szécsi Margitot 1952-ben vette el, 26 évig, haláláig: 1978-ig éltek együtt. Utolsó útja is felesége könyvbemutatójára vezette.

Nagy László költészetéből már a hatvanas években több mondat, verssor vált szállóigévé. A Ki viszi át a szerelmet (1957) című verséről kis túlzással azt állíthatjuk, hogy teljes egészében szállóigévé vált, a költő legismertebb műve lett.

Az irodalmi esten beszélgetéssel és felolvasószínházzal idézzük meg Nagy László halhatatlan életművét - a magyar költészet napján! Ünnepeljék velünk a magyar irodalmat!

Ajánló


2018. április 11-én, a Költészet napján az idén 40 éve elhunyt Kossuth-díjas költőre…

Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és…

A Várkert Irodalom március 5-i estjén Ottlik Géza (1912–1990) Kossuth és József Attila-díjas…