Program


A főváros ékszerdoboza - Séta az adventi Várkert Bazárban

A főváros ékszerdoboza - Séta az adventi Várkert Bazárban

Ismerd meg velünk Ybl Miklós egyik remekművének történetét az építésétől egészen napjainkig és gyönyörködj a lenyűgöző budapesti panorámában!  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 17. vasárnap, 14:00

Miért és hogyan épült a Várhegy keleti oldalán, a Duna-parton hosszan elnyúló impozáns, neoreneszánsz épületegyüttes? Sétánkon megismerjük a „főváros ékszerdobozának” nevezett Várkert Bazár tervezőjét, Ybl Miklóst, miközben alkotásának lenyűgöző részleteiben, csillogó Zsolnay-kerámiákban, művészien megformált kovácsoltvasakban, tökéletesen megfestett üvegablakokban és illatos rózsakertekben gyönyörködünk. Utunk során elmeséljük az épületegyüttes sorsát a születéstől a pusztuláson át egészen a rekonstrukcióig. Bemutatjuk, hogyan vált a helyszín középkori védműből szobrászgenerációk alkotóhelyévé, majd az Ifipark hangos évtizedei után a kultúra és művészet központjává és a főváros egyik legszebb panorámájú pihenőhelyévé.

INDULÁS: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér – Ybl Miklós szobra
ÉRKEZÉS: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér – Ybl Miklós szobra
IDŐTARTAM: 60 perc

Jó tudni

•  kültéri és beltéri program

• 12 éves kor felett ajánlott

• a megadott időpontban indulunk, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni

• rossz időjárás (például esőzés) esetén is megtartjuk

• macskaköves utakon, lépcsőkön, szűk folyosókon közlekedünk, a séta nem akadálymentes

• megfelelő cipő viselését javasoljuk

Ajánlatunk


Az elmúlt pár év legjobb magyar alkotásaival várunk minden friss levegőre vágyó filmszeretőt Budapest szívében, egy csodaszép, panorámás, kutyabarát helyszínen. A vetítés előtt a film egyik alkotójával, a rendezővel, az operatőrrel vagy a főszereplővel beszélgetünk, aki betekintést enged a film kulisszái mögé, és mesél majd az előkészületről, a forgatásról és a film utóéletéről is.

Prosper Merimée Carmen című remekműve nyomán, néhány gondolat Bizet operájának részletére. Klasszikus és kortárs fúzió, melynek dallamai egyedi atmoszférába keverednek, ami a főszereplők útját vezeti.

A tavalyi nagy sikerű koncert után ismét a Várkert Bazár Electric Lounge sorozatában Saya Noé. Az énekesnő hangulatos alternatív pop-noir hangzásáról ismert, amely sajátos, kórus hatású énekharmóniákat kever erős, sötét basszusokkal. Zenéjében megjelenik az electronica, triphop, trap, downtempo, uk garage és a house műfaji jellegzetességek is. 

Ajánló


A godfater., az alig 2 éve alakult, de már Artisjus- és Fonogram-díjas, sokak által csak új, honi supergroupként emlegetett rockformáció.…

Bármennyire is szeretjük felfedezni a művészek széles spektrumát, mégis újra és újra visszatérünk a XIX. század végének rendkívül termékeny franciaországi…

Az elmúlt pár év legjobb magyar alkotásaival várunk minden friss levegőre vágyó filmszeretőt Budapest szívében, egy csodaszép, panorámás, kutyabarát helyszínen.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!