Program


A geometrikus absztrakció új útjai - Várkert Művészettörténeti Klub

A geometrikus absztrakció új útjai - Várkert Művészettörténeti Klub

A Várkert Bazárban megvalósuló előadások társszervezője a Konok-Hetey Művészeti Alapítvány. A programsorozat Konok Tamás festőművész életműve előtt tisztelegve, az ő emlékére jött létre.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 17. szerda, 19:00

A konkrét művészet nem ábrázoló, hanem felfedező művészet, ebben rejlik töretlen innovatív ereje. Alapvető törekvése, hogy felmutassa azt, amire a valóságábrázolás nem képes: olyan új érzéki kifejezési lehetőségeket és képtartalmakat, amelyek korábban nem képezték a művészi képalkotás tárgyát. A konkrét művészet nem absztrahál, nem történelmi stílus, hanem olyan új, önálló művészet, mely megmutatja, hogy a kép leképezés és ábrázolás nélkül – egyszerűen és tisztán – is lehet kép. Nagy mesterségbeli tudást, lényeglátó gondolkodást, pontos kifejezést, kivételes érzéki szemlélődést és kifejezőképességet feltételez. Az előadás arról nyújt áttekintést, mi mindennel gazdagította és gazdagítja ma is a konkrét művészet a művészet egészét és a művészetről való gondolkodást.

Előadó: N. Mészáros Júlia Németh Lajos-díjas művészettörténész

Ajánlatunk


Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem különleges és alig ismert információkat tudhat meg a közönség az örökérvényű szerzőről.

Az idén 10 éves Várkert Bazár 2017-ben alapított irodalmi sorozata mára a főváros leglátogatottabb havi irodalmi műhelye, fókuszban a klasszikus és kortárs magyar irodalommal. 75 est, 250 színpadi vendég, több tízezer látogató. Tartsanak velünk április 2-án is az Aposztróf irodalmi estjén, ahol bemutatkozik a Boldog boldogtalan – Háy János új regénye a színpadon!

Boribon szamócát keres a réten. Szamóca helyett furcsa dolgokat talál: cipőket, inget, kalapot, és egy igazi jóbarátot. Marék Veronika Boribon és Annipanni, valamint Boribon kirándul könyvei alapján készült vidám, zenés bábelőadás.

Ajánló


Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén. Miért volt fontos a…

„Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!