Program


A szép szabadságért...- Ünnepi táncműsor

A szép szabadságért...- Ünnepi táncműsor

Az ünnepi táncműsor megidézi az 1848-49-es szabadságharc jeles eseményeit, a tánc és a zene nyelvén állít emléket a forradalom hőseinek. a Duna Művészegyüttes, a Fitos Dezső Társulat és a Szentendre Táncegyüttes előadásában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 15. vasárnap, 19:00

Rendező, koreográfus: Kocsis Enikő, Fitos Dezső, Juhász Zsolt

Énekesek: Kacsó Hanga Borbála, Róka Szabolcs, Mezei Balázs

Zenészek: Dulai Zoltán, Gáspár Álmos, Mohácsy Albert, Rónai Zoltán, Szabó András, Makó Péter, Cserta Balázs, Barcza Zsolt és a Győri Ütősök

Közreműködnek: a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói

 

Műsoridő: 60 perc

"A bátor ősök életüket adták érte, a szép szabadságért...

Az utódok emléket állítanak nékik, s ünnepelni hívnak

a szép szabadságért...

Legyen lélegzésünk közös, dobbanjon együtt a szívünk,

a szép szabadságért...

Perdülnek a ráncos szoknyák, koppannak a táncos lábak,

 

énekelnek a tele torkok , a szép szabadságért..."

Ajánlatunk


„Amikor egy kidobott hangszert, egy zongorát átlényegítek, és megpróbálom új formában megjeleníteni, az egy kegyeleti gesztus. Olyan műveket próbálok létrehozni ezekből a kidobott, hangszerként már használhatatlan instrumentumokból, amelyek méltóak arra, hogy az emberek életében jelen legyenek, az emlékezés tárgyaivá váljanak” – mondja Barabás Márton Munkácsy-díjas képzőművész, az Aposztróf sorozat novemberi estjének egyik főszereplője.

Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem különleges és alig ismert információkat tudhat meg a közönség az örökérvényű szerzőről. Az előadásokon kivetített képek, dokumentumok és Tárkány-Kovács Bálint Junior Príma díjas cimbalomművész inspiratív zenei kísérete segíti elő az irodalmi szövegek elmélyült befogadását.

Talán bele sem gondoltunk még abba, hogy a zene és a képzőművészet nemcsak erősíti egymást a befogadói élményben, de nagyon is tudatos alkotó szándékok rejlenek mögötte. Számos zeneműnek van képszerű címe, és a képzőművészetben is bőven találkozunk szonátákkal, szimfóniákkal. A zene és képzőművészet kapcsolata rendkívül sokrétű, történetileg szinte az ősidőkig nyúlik vissza és rengeteg műfajt érint. 

Ajánló


Ismerd meg velünk Ybl Miklós egyik remekművének történetét az építésétől egészen napjainkig és gyönyörködj a lenyűgöző budapesti panorámában!

Advent első vasárnapján a Lóci játszik zenekar egy vonósnégyessel és gyerekkórussal kiegészített, különleges hangulatú koncertet ad a Budavári Palotanegyedben a…

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!