Program


A végzet órái - zenedráma egy ’56-os halálraítéltről

A végzet órái - zenedráma egy ’56-os halálraítéltről

A művészet és a zene drámai eszközeivel mutatkozik be teljes valójában egy '56-os halálraítélt lelkiállapota. Sinkovits-Vitay András narrációjával tartalmas történelmi betekintést is nyújt a tragikus, és mégis máig erőforrást jelentő korszakról. Az egyszemélyes opera a művészet tanulsága az elkötelezett életről.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 26. csütörtök, 19:00

A monooperát Pajor András, a Keresztény Kulturális Akadémia elnöke, a Herminamezői Szentlélek-templom plébánosa írta. Zenéjét szerezte és előadja Kristofori Ferenc magánénekes.

 

Ajánlatunk


Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

"Kávéház nélkül nincs irodalom" - mondta Márai Sándor. Az író gondolata inspirálta a Várkert Irodalom házigazdáját Juhász Annát arra, hogy szezonkezdő estjén a régi kávéházak hangulatát varázsolja a színpadra meghívott vendégeivel. 

„Amikor egy kidobott hangszert, egy zongorát átlényegítek, és megpróbálom új formában megjeleníteni, az egy kegyeleti gesztus. Olyan műveket próbálok létrehozni ezekből a kidobott, hangszerként már használhatatlan instrumentumokból, amelyek méltóak arra, hogy az emberek életében jelen legyenek, az emlékezés tárgyaivá váljanak” – mondja Barabás Márton Munkácsy-díjas képzőművész, az Aposztróf sorozat novemberi estjének egyik főszereplője.

Ajánló


Ismerd meg velünk Ybl Miklós egyik remekművének történetét az építésétől egészen napjainkig és gyönyörködj a lenyűgöző budapesti panorámában!

Az idei év a Várkert Bazár és a Random Trip csapata életében is meghatározó volt. Amíg mi a megújulásunk 10.…

Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem különleges és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!