Program


Advent hajnalán - A Honvéd Férfikar ünnepváró koncertje - Advent a Várkert Bazárban
2

Advent hajnalán - A Honvéd Férfikar ünnepváró koncertje - Advent a Várkert Bazárban

A világ egyik legnagyobb hivatásos énekesekből álló együttese, a Honvéd Férfikar adventi koncertjén nem mindennapi zeneművek és átiratok szólalnak meg a reneszánsztól napjainkig.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 2. szombat, 19:00

A koncert igazi különlegessége lesz a francia zeneszerző, Francis Poulenc: Assisi Szent Ferenc négy kis imája, amely fantasztikus érzékenységgel tár fel egy unikális zenei világot. Felcsendül majd a kortárs amerikai zeneszerző, Randol Alan Bass: Gloriája, amely már a karácsonyi angyalkórust idézi: -„Dicsőség a magasságban Istennek és békesség az embernek…!” Az egyházzenei összeállításban az adventi várakozás főszereplője Szűz Mária, ezért a Mária-imádság sorai többször elhangzanak majd az est során.

Az Advent hajnalán - ünnepváró koncerten Mosonyi Mihály, Ambrož Čopi, Jan Nieland, Szergej Rachmanyinov zeneszerzők szerzeményei és Nagy László Adrián J.S. Bach Magnificatjának átiratából készült művéből, a Jazznificatból hallhatók majd részletek, amiben a Bach témái új öltözetet kapnak bluesos, funkys, gospeles és rockos stílusjegyekkel fűszerezve. 

2020 decemberében az Európai Műsorsugárzók Uniója (European Broadcasting Union - EBU) körkapcsolásban közvetítette azt a karácsonyi koncertet, amelyen a Honvéd Férfikar ezzel a műsorral képviselte Magyarországot. Az adást a szervezet 55 országában hallhatta a közönség. 

Közreműködnek a Honvéd Férfikar szólistái, Nagy László Adrián (zongora), Frey György (basszusgitár), Pusztai Csaba (ütőhangszerek) 

Vezényel: Riederauer Richárd 

Műsorvezető: Somogyi Roxána 

Ajánlatunk


A Keep Floyding Magyarország és a régió legsikeresebb Pink Floydot játszó csapata. A zenekar több mint 20 éves fennállása alatt – folyamatosan fejlődve – újabb és újabb helyszíneket hódított meg a Floyd zenéjéhez való alázatos hozzáállásával, zenei hitelességével, hangzás- és látványvilágával.

A Várkert Műhelyben a Miniakadémia foglalkozásvezetőivel csupa olyan technikát próbálunk ki, amelyre iskolai vagy otthoni környezetben nincs lehetőség! Kreativitásfejlesztő alkotómunkával, a kis létszám miatt személyre szabott feladatokkal és felszerelt műhellyel várjuk kéthetente hétfőnként a 7-12 éves gyerekeket – akár egy alkalomra is, akár kétheti rendszerességgel.

Leonardo da Vinci a világ legismertebb művésze. E film fókuszában, amely halálának 500. évfordulója alkalmából készült, páratlan festményei és rajzai állnak.

Ajánló


A budai Vár egyik ékszerdobozában a De la Motte–Beer-palotában a Budavári Palotanegyed saját borait kóstolhatják meg az érdeklődők.

Az Alhambra – a legjobb állapotban fennmaradt középkori muzulmán palotaváros – Naszrid-dinasztia kori építői olyan igényesek voltak, hogy technikájuk egy…

Szeder 10. születésnapi koncert a Várkert Bazárban!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!