Program


Adventi Nyugatozás - Várkert Irodalom

Adventi Nyugatozás - Várkert Irodalom

A legendás Nyugat folyóirat alkotói karácsonykor, más szemmel... Bemutatkoznak Ady Endre karácsonyi versei, a hozzájuk kapcsolódó előadást Térey János író, költő szerkeszti. Az est második részében Kosztolányi Dezső eddig nem ismert szövegei ismerhetik meg.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 17. hétfő, 19:00

 "Csöndesen lép a szobámba

S én köszöntöm: „Béke, béke.” (Ady Endre)
 
Az est első részében bemutatkoznak Ady Endre karácsonyi versei - összesen 14 van és kifejezetten személyesek, közhelykerülőek, Ady minden karácsonyi Nyugatba írt egyet. Hogy viszonyult Ady Endre az ünnephez, mi volt a saját hagyományrendszere, miképp változnak szövegei? Az Ady verseihez kapcsolódó előadást Térey János író, költő és Győrei Zsolt író, dramaturg szerkesztik.
Az est második részében Kosztolányi Dezső eddig nem ismert szövegei, emellett Kosztolányi Ádám írásai kerülnek középpontba. Mindannyian tudjuk, ki volt Kosztolányi Dezső. De vajon tudjuk, milyen volt Kosztolányi Dezső? Nemcsak a költő, az író, a műfordító, hanem a barát, a férj, az apa? Bemutatjuk a halhatatlanná lett költőt és a hétköznapi, esendő, halandó embert is. Bíró-Balogh Tamás beszélget, Szabó Kimmel Tamás olvassa Kosztolányi szövegeit. Privát Ady és Kosztolányi - egy eddig nem ismert kép a Nyugatos szerzőkről.
 
Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna
Közreműködik:
TÉREY János író, költő, műfordító
GYŐREI Zsolt író, dramaturg
BÍRÓ-BALOGH Tamás irodalomtörténész
KASZÁS Gergő színművész
SZABÓ KIMMEL Tamás színművész

Ajánlatunk


Nagyszabású, exkluzív koncerttel érkezik tavasszal a Várkert Bazár színpadára a kivételes tehetségű, nemzetközileg is elismert énekesnő Király Linda és a Stúdió 11 Ensemble zenekar, hogy elvarázsolja a közönséget saját szerzeményeivel és népszerű világslágerekkel. A "Harmony of Love" címet viselő produkció sztárvendége az énekesnő testvére, Király Viktor énekes, dalszerző lesz, akivel számos szívhez szóló duettet is előadnak majd, igazi örömzenével ajándékozva meg a közönséget.

Az Alhambra – a legjobb állapotban fennmaradt középkori muzulmán palotaváros – Naszrid-dinasztia kori építői olyan igényesek voltak, hogy technikájuk egy részét egészen a fraktálgeometria feltalálásáig nem tudták teljesen megmagyarázni. Mivel szinte az összes levéltári anyag megsemmisült, tervezési elveiket jószerével csak deduktív módszerekkel ismerhetjük meg.

"A narancsvörös sátrak is/Mint a káprázat karikái/Vagy mint izzó gömb-madarak/Kezdtek az időn kívül szállni” Henri Gonzo a Fran Palermo zenekar vezetőjeként már több mint egy évtizede a hazai popzenei élet meghatározó kulcsfigurája, április végén új felállásban lép színpadra.

Ajánló


Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

2022 után ismét a Várkert Bazárban koncertezik a nyolcvanas évek kultikus csapata, az Európa Kiadó. Annak idején villámgyorsan váltak a…

Az EXHIBITION ON SCREEN sorozat filmjében egy olyan tárlatra léphetnek be a nézők, amelynek köszönhetően Hieronymus Bosch művei a világ…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!