Program


ADYVA – Ady és három múzsája – Ady100 - Várkert Irodalom

ADYVA – Ady és három múzsája – Ady100 - Várkert Irodalom

100 éve halt meg Ady Endre (1877-1919), az egyetemes magyar irodalom kiemelkedő alakja, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője. A Várkert Irodalom tematikus ADY napján célunk az, hogy a magyar irodalom egyik legnépszerűbb szerzőjét több oldalról mutassuk meg: a költő, a publicista, a nagy utazó, a szerelmes és vágyakozó férfi egyaránt fókuszba kerül programjainkon.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 9. szombat, 19:00

Felolvasó színházi előadás

Mit jelentett Adynak a nő, a szerelem? Hogy emlékeznek rá az asszonyok, milyen versek, naplók mesélnek a mának a költőről, és hogyan írta meg Ady kalandjait vagy gyötrő szerelmeit? Ady élete nyitott könyv, Csinszka és Léda nevét és a hozzájuk írott verseket már általános iskolában tanuljuk. Ady Endre élete és költészete át van itatva szerelemmel, vággyal, érzelmekkel, paranccsal és érintéssel - asszonyokkal és szerelmes éjszakákkal. Két meghatározó, jelentős kapcsolatán túl Dénes Zsófia, egy-egy rövid epizódra pedig Rienzi Mária és Bőhm Aranka, Karinthy Frigyes későbbi felesége is megjelenik életében és verseiben.

 

Ady: Kaszás Gergő

Múzsák: Takács Kati ,Törőcsik Franciska ,Ónodi Eszter

Narrátorok: Juhász Anna és Ugron Zsolna

Rendező: Seres Tamás

Ajánlatunk


Ismerd meg velünk Ybl Miklós egyik remekművének történetét az építésétől egészen napjainkig és gyönyörködj a lenyűgöző budapesti panorámában!

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

A Rejtélyes történelem című sorozat kevésbé ismert, vagy ismertnek vélt, de sokszor tévhitekkel övezett történeti esemény nyomába eredve vizsgálja a magyar múlt egyes kérdéseit. A program házigazdája Katona Csaba történész, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának munkatársa, aki minden témát egy meghívott történésszel jár körbe és mutat be a közönségnek.

Ajánló


A Pink Floyd egy 1964-ben alakult zenekarból formálódott. Miután a zenekar megszűnt, néhány tag – Bob Klose gitáros, Roger Waters…

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén. Miért volt fontos a…

Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem különleges és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!