Program


Alma, fája – „Édesanyám sok szép szava” - Anyák napi koncert - Deva, Lovász Irén, KERUB zenekar

Alma, fája – „Édesanyám sok szép szava” - Anyák napi koncert - Deva, Lovász Irén, KERUB zenekar

A Kossuth-díjas népdalénekes és a Petőfi Zenei Díj idei legjobb női hangja lép közösen színpadra különleges koncertünkön. Lovász Irén és Дeva két generáció tagjaként idézik meg a folytonosságot, anya és lánya kapcsolatát, a női teremtőerőt. Lovász Irén korábbi, Női Hang című albuma nyomán a Kerub zenekarral kiegészülve népzenei motívumaink világzenei szövetbe ágyazódnak az anyák iránti tisztelet és a női inspiráció…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 1. vasárnap, 19:00

Дevát nem kell bemutatni a rajongóknak, hiszen a fiatal énekesnő idén megjelent Csillag című, első nagylemezének dalai már belopták magukat a közönség szívébe. Népzenei szövetek keverednek törzsi és elektronikus elemekkel, hogy a népdalok tisztasága újragondolt formában érintse meg a mai generációkat. Takács Dorina már gyerekkorában eljegyezte magát a népzenével is, és régi vágya teljesül, amikor Lovász Irénnel közösen énekelhet, hiszen zenei pályája elején Irén lemeze adott erőt önmaga megismeréséhez: „Emlékszem, amikor egy hajnali teliholdkor útnak indultam a házunkhoz közeli rétre, és fülemben Irén hangja szólt: Napot is szeretem, Holdat is szeretem.”

A Kossuth-díja mellett számtalan elismeréssel díjazott Lovász Irén népdalénekes és néprajztudós Női Hang című albuma a népi kultúrában megénekelt női sorsokról, érzésekről szól. A zenei anyagot gyermekjátékok, menyasszony búcsúztatók, altatók, dalok szerelemről és asszonysorsról, szülésre mondott népi imádság és saját dalok alkotják. Az énekesnő művészi és tudományos érdeklődéssel kutatja a hagyományt, a nők szerepét a nagy életfordulók helyzeteiben, melyeket az énekek és „Édesanyám sok szép szava” tesznek teljessé.

Vendégek:

Дeva Takács Dorina - ének

Lovász Irén, Kossuth-díjas népdalénekes, előadóművész, a néprajztudomány kandidátusa - ének

Ágoston Béla – furulyák, fujara, szaxofon, steeldrum

Balázs Gergely - hegedű

Keönch László - ütőhangszerek

Mizsei Zoltán – billentyű, ének

Ajánlatunk


Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem különleges és alig ismert információkat tudhat meg a közönség az örökérvényű szerzőről. Az előadásokon kivetített képek, dokumentumok és Tárkány-Kovács Bálint Junior Príma díjas cimbalomművész inspiratív zenei kísérete segíti elő az irodalmi szövegek elmélyült befogadását.

Gustav Klimt Csókja a világ egyik legismertebb és legtöbbet reprodukált festménye. Talán ez a legnépszerűbb poszter a diákkollégiumok falán Pekingtől Bostonig.

Ünnepeljétek velünk az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát a május 31-től június 2-ig tartó VárkertFeszt művészeti fesztiválunkon! A háromnapos rendezvénysorozaton izgalmas családi eseményekkel, fergeteges koncertekkel, irodalmi programokkal, tárlatvezetésekkel, workshopokkal és különleges gasztro-meglepetésekkel várjuk a kicsiket és a nagyokat a Várkert Bazárban. Fedezzétek fel a Duna budai oldalán fekvő épületegyüttest, amely a világ egyik legveszélyeztetettebb műemléke volt egykor, de ma már újra pezsgő kulturális szórakozóhely, különleges Neoreneszánsz kertjével Budapest ékköve.

Ajánló


Ismerd meg velünk Ybl Miklós egyik remekművének történetét az építésétől egészen napjainkig és gyönyörködj a lenyűgöző budapesti panorámában!

Szeretjük a zenét és szeretjük a képzőművészetet is. Egy intenzív zenei élmény képeket varázsol elénk, egy festmény láttán pedig ritmusok,…

2024-ben is folytatódik a művészeti vetítéseinkhez kapcsolódó filmklubunk. Minden hónap utolsó keddi filmjét a téma meghívott szakértőjével vezetjük fel: útmutatót…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!