Program


Aposztróf - "Vagyok az élő suhanás" - Szabó Magda arcai - Várkert irodalom

Aposztróf - "Vagyok az élő suhanás" - Szabó Magda arcai - Várkert irodalom

Október 17-én, pár nappal 106. születésnapja után egy összegző esttel idézzük meg Szabó Magda személyét és kultikus műveit.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 17. kedd, 19:00

Várkert irodalom
Aposztróf - "Vagyok az élő suhanás"
Szabó Magda arcai

Szabó Magda a XX. századi magyar irodalom egyik legjelentősebb alkotója, lírai és prózai életművében a valódi élet, a személyes kapcsolatok, viszonyulások mellett az emberi drámák megjelenítésére törekedett, bemutatva a helyünket a történelemben, egyben pedig a létezés egyetemes kérdéseire keresi a választ. Népszerűsége kulcsa tehetsége, műveltsége, könyveinek befogadhatósága, többrétegűsége és kérlelhetetlen őszintesége, valamint az, hogy pályája elejétől komolyan vette az olvasót.

Október 17-én, pár nappal 106. születésnapja után egy összegző esttel idézzük meg személyét és kultikus műveit. Bemutatkozik a pályáját kezdő költő, a tiltásban tanárrá váló alkotó, a feleség, a prózaíró, az örök mérce, a sikeres és a magának élő író. Sokadik estünk ez Szabó Magda körül, akihez több generációnak van kapcsolódási pontja. Szabó Magda bátor szerző, műveiben mások mellett saját élete és családja is terítékre kerül, ami a traumák oldását vagy feloldhatatlanságát is megmutatja.

Tartsanak velünk ezen az ünnepi Szabó Magda-esten, ahol a szövegeket felolvasószínházban Verebes Linda és Pindroch Csaba színművészek tolmácsolják, író vendégeinkkel pedig személyes kapcsolódásaik és számukra fontos szövegeik által kerülhetünk közelebb a kikerülhetetlen életműhöz. 

Közreműködők:
Verebes Linda
Pindroch Csaba
Szabó T. Anna
Grecsó Krisztián

Háziasszony: Juhász Anna irodalmár

Ajánlatunk


Az idén 21 éves Be Massive Magyarország egyik legnevesebb elektronikus zenei party-sorozata, amelyet az állandó megújulás és a maximális minőségre való törekvés jellemez. A tavalyi 20. jubileumi évben 20 különleges bulival ünnepelt a Be Massive, olyan helyeken, mint a Sziget fesztivál Tale Of Us-al, egy komp a Balaton közepén vagy egy gleccser a Franciaországi Alpokban 3200 méter magasan és persze szilveszter a Várkert Bazárban. 

A Várkert Műhelyben a Miniakadémia foglalkozásvezetőivel csupa olyan technikát próbálunk ki, amelyre iskolai vagy otthoni környezetben nincs lehetőség! Kreativitásfejlesztő alkotómunkával, a kis létszám miatt személyre szabott feladatokkal és felszerelt műhellyel várjuk kéthetente hétfőnként a 7-12 éves gyerekeket – akár egy alkalomra is, akár kétheti rendszerességgel.

Az Alhambra – a legjobb állapotban fennmaradt középkori muzulmán palotaváros – Naszrid-dinasztia kori építői olyan igényesek voltak, hogy technikájuk egy részét egészen a fraktálgeometria feltalálásáig nem tudták teljesen megmagyarázni. Mivel szinte az összes levéltári anyag megsemmisült, tervezési elveiket jószerével csak deduktív módszerekkel ismerhetjük meg.

Ajánló


Advent első vasárnapján a Lóci játszik zenekar egy vonósnégyessel és gyerekkórussal kiegészített, különleges hangulatú koncertet ad a Budavári Palotanegyedben a…

A Várkert Műhelyben a Miniakadémia foglalkozásvezetőivel csupa olyan technikát próbálunk ki, amelyre iskolai vagy otthoni környezetben nincs lehetőség! Kreativitásfejlesztő alkotómunkával,…

Az EXHIBITION ON SCREEN sorozat filmjében egy olyan tárlatra léphetnek be a nézők, amelynek köszönhetően Hieronymus Bosch művei a világ…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!