Program


Aurora Borealis- Északi fény - várKERTmozi

Aurora Borealis- Északi fény - várKERTmozi

Az elmúlt pár év egyik legjobb magyar alkotásaival, Budapest szívében egy csodaszép és kutyabarát helyszínen, egyedi panorámával várunk minden friss levegőre vágyót.
Kapunyitás: 19:00. Beszélgetés az alkotókkal 20 órától

104 perc, magyar nyelven, angol felirattal

Az Aurora Borealis - Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az '50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert.

rendező - Mészáros Márta

Szereplők: Mária - Törőcsik Mari, Olga - Tóth Ildikó, fiatal Mária - Törőcsik Franciska, Róbert - Ladányi Jákob, Anton - Leslaw Zurek, Nun Beata - Ewa Telega, Antonio - Antonio de la Torre, Stefan - Hary Prinz, Ákos - Wunderlich József, Festő - Cserhalmi György, Doktor - Fekete Ernő, ÁVH katona I. - Bereczki Zoltán, Postás - Monori Lili, Mária anyja - Czinkóczi Zsuzsa, Nun - Takáts Andrea

A jegy felmutatásával ingyenes parkolást biztosítunk a Várkert Bazár mélygarázsában 3 órára (mely a Szarvas tér felől közelíthető meg).

A belépőjegy felmutatásával 300,-Ft lefogyasztható a Neoreneszánsz kertben található szabadtéri vendéglátó helyen.

A helyszínen korlátozott számban pokróc is igényelhető.

Eső esetén a vetítés elmarad. Elmaradt előadás esetén aznap nincs visszaváltási lehetőség. A megváltott jegyek a váltás helyén válthatók vissza a rendezvényszervező áltál meghatározott időpontig.  A Várkert Bazárban váltott jegyeket a Déli palota és a Testőr palota jegypénztáraiban váltható vissza. Jegypénztárak nyirvatartása >>>

Rossz idő esetén az előadás elmaradásáról a Rendezvény szervezője legkésőbb az előadás napján 18.00 óráig a www.varkertbazar.hu honlapon közleményt ad ki. Amennyiben közlemény kiadására nem kerül sor, úgy a Rendezvény szervezője az előadás megtartására készül, szükség esetén az előadás megkezdésével vár. A Rendezvény szervezője fenntartja a jogot, hogy az időjárás függvényében az előadást a helyszínen is lemondja.

Rossz idő esetén az előadás megkezdésével, illetve a már megkezdett vetítésfolytatásával 20 percet várhat. Amennyiben rossz idő miatt az előadás 35 perc után félbeszakad, a vetítés megtartottnak tekintendő.

Ajánló


A 2014-es évben Ybl Miklós születésének 200. évfordulójára a pompásan megújult Várkert Bazár…

Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és…

A művészet templomai című ismeretterjesztő mozifilm-sorozat következő epizódja a hitleri diktatúra művészet-üldözését veszi…