Program


Az Irodalom Visszavág - „A békés Petőfi” – Várkert Irodalom

Az Irodalom Visszavág - „A békés Petőfi” – Várkert Irodalom

Mindenki járt iskolába, mindenki tanult irodalmat: azaz mindenki ért az irodalomhoz. Kevés olyan program van ma Magyarországon, ami egy olyan témát jár körül, melyet mindenki tanult, ezért mindenki ért hozzá: azaz mindenkit érdekel! Az est aktuális és kortárs! Házigazdája Nényei Pál író és pedagógus, aki meghívott vendégeivel estéről-estére beszélget nemcsak irodalomról, hanem oktatásról is.

Mi lett volna, ha Petőfi Sándor nem akart volna fölakasztani a királyokat, se a nyilát nem akarta volna belelőni senkibe? Mi lett volna, ha nem nevezte volna sehonnai bitang embernek azokat, akik nem mernek a hazáért meghalni? Mi lett volna, ha Petőfit nem lelkesíti föl az, ha a nép meglincseli Latourt és Lamberget?

Az Irodalom Visszavág első estjén tudományos igénnyel járjuk körül ezt a problémát. Nekünk, mai magyaroknak, 2019-ben komolyan el kell gondolkodnunk azon: mi lenne velünk Petőfi, a szabadság lánglelkű apostola nélkül? Milyen lenne a modern Magyarország, ha Petőfi a béke költője lett volna?

Résztvevők: Egger Géza, Nényei Pál, Szabó Borbála, Takátsy Péter, Petőfi Sándor, Táncsics Mihály meg a felesége.

A belépés ingyenes, de regisztrációs jegyhez kötött.

Ajánló


1961 és 1984 között 23 évig a Várkert Bazárban működött a korszak egyik…

Hogyan élték meg az emberek az első világháború hétköznapjait kint a fronton, illetve…

1961 és 1984 között 23 évig a Várkert Bazárban működött a korszak egyik…