Program


Bach kantáták - Klasszikusok a Lovardában

Bach kantáták - Klasszikusok a Lovardában

Októberben újra a Budavári Palotanegyed csodálatos Lovardájában adnak koncertet a régizene hazai mesterei, akik ezúttal Johann Sebastian Bach két gyönyörű kantátáját szólaltatják meg nemzetközileg elismert szólistákkal kiegészülve.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 14. szombat, 19:00

A hangverseny műsorán szereplő kantáták azon művek közé tartoznak, amelyekkel Bach a Tamás-templom kántoraként teljesített lipcsei szolgálatának kezdetén kívánta bizonyítani alkotói erényeit a város nyilvánossága előtt. A Die Himmel erzählen die Ehre Gottes (Az egek hirdetik Isten dicsőségét) tizennégy számból áll, a mű két része közül az elsőt a prédikáció előtt, a másodikat a prédikáció után szólaltatták meg. Hasonlóképpen kétrészes a tizenegy tételes Ich hatte viel Bekümmernis (Mikor megsokasodtak bennem az én aggódásaim), amelynek lipcsei elhangzása a műnek immár harmadik előadása volt. A zenekarhoz és a négyszólamú kórushoz az első kantátában szoprán-, alt-, tenor- és basszusszóló, a másodikban szoprán, tenor és basszus csatlakozik. Mindkét kantáta a kivételes igényű kompozíciós kidolgozás mintapéldája. Csereklyei Andrea, Bárány Péter, Bernhard Berchtold és Borka Ákos a vokális régizenei repertoár elhivatott és gazdag tapasztalattal rendelkező előadói, a több mint három évtizede működő Orfeo Zenekar és Purcell Kórus alapítójuk, Vashegyi György irányításával új, nagy jelentőségű korszakot képvisel a barokk és klasszikus zene magyarországi historikus előadói gyakorlatában.

 

 

J. S. BACH (1685-1750):

Die Himmel erzählen die Ehre Gottes, BWV 76

(az első lipcsei előadás: 1723. június 6., Lipcse) 

--

Ich hatte viel Bekümmernis, BWV 21

(harmadik előadás: 1723. június 13., Lipcse)

 

 

Csereklyei Andrea – szoprán

Bárány Péter – kontratenor

Bernhard Berchtold – tenor

Borka Ákos – basszus

Purcell Kórus

Orfeo Zenekar (korhű hangszereken)

Vezényel: Vashegyi György

Ajánlatunk


Bármennyire is szeretjük felfedezni a művészek széles spektrumát, mégis újra és újra visszatérünk a XIX. század végének rendkívül termékeny franciaországi időszakához: Monet, Renoir, Manet, Degas, Van Gogh, Matisse, Morisot, Cassatt, Whistler... és mindenekelőtt Paul Cézanne művészetéhez, akit Picasso egyszerűen csak mindannyiunk atyjának nevezett.

A tavalyi nagy sikerű koncert után ismét a Várkert Bazár Electric Lounge sorozatában Saya Noé. Az énekesnő hangulatos alternatív pop-noir hangzásáról ismert, amely sajátos, kórus hatású énekharmóniákat kever erős, sötét basszusokkal. Zenéjében megjelenik az electronica, triphop, trap, downtempo, uk garage és a house műfaji jellegzetességek is. 

Az elmúlt pár év legjobb magyar alkotásaival várunk minden friss levegőre vágyó filmszeretőt Budapest szívében, egy csodaszép, panorámás, kutyabarát helyszínen. A vetítés előtt a film egyik alkotójával, a rendezővel, az operatőrrel vagy a főszereplővel beszélgetünk, aki betekintést enged a film kulisszái mögé, és mesél majd az előkészületről, a forgatásról és a film utóéletéről is.

Ajánló


Az elmúlt pár év legjobb magyar alkotásaival várunk minden friss levegőre vágyó filmszeretőt Budapest szívében, egy csodaszép, panorámás, kutyabarát helyszínen.

A godfater., az alig 2 éve alakult, de már Artisjus- és Fonogram-díjas, sokak által csak új, honi supergroupként emlegetett rockformáció.…

A Keep Floyding Magyarország és a régió legsikeresebb Pink Floydot játszó csapata. A zenekar több mint 20 éves fennállása alatt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!