Program


Barbizontól a mai természetművészetig  - Várkert Művészettörténeti Klub

Barbizontól a mai természetművészetig - Várkert Művészettörténeti Klub

A 2020. október 7-től 2021. április 14-ig tartó, 12 előadásból álló művészettörténeti programsorozat az idén 90. életévét betöltött Konok Tamás festőművész tiszteletére, városszerte rendezett eseménysorozatokat zárja. A Várkert Bazárban megvalósuló előadások társszervezője a Konok-Hetey Művészeti Alapítvány.

Kedves Nézőink!

 

A lehető legnagyobb biztonságra törekszünk a fertőzések elkerülése érdekében, így a járványveszély kockázatának csökkentésére az alábbi intézkedéseket vezettük be. Az előadások, programok látogatása során kérjük együttműködésüket és megértésüket.

 

·       Programjainkon kötelező a maszkviselés, a nézőtéren kívüli forgalmi területeken javasoljuk a 1,5 méteres védőtávolság betartását.

·       Belépés előtt megmérjük minden kollégánk és nézőnk testhőmérsékletét érintésmentes hőmérővel. Abban az esetben, ha valakinek a testhőmérséklete eléri a 37,6°C-ot, a programra sajnos nem tudjuk beengedni.

·       Előadásainkat csak tünetmentes nézőink látogathatják.

·       A nézőtéren, a közönségforgalmi területeken és a mosdókban is minden felület tisztítására, fertőtlenítésére fokozottan ügyelünk.

·       Ruhatárainkat szükség esetén nagyobb kapacitással üzemeltetjük, ezzel csökkentve a ruhatár előtti sor kialakulását.

·       Nézőinket az előadás kezdete előtt egy órával kezdjük beengedni, kérjük, a torlódás elkerülése érdekében érkezzenek a szokásosnál korábban és mihamarabb foglalják el helyeiket, teret adva így a később érkezőknek.

·       A nézőtéren is igyekszünk biztosítani vendégeink számára a megfelelő távolságtartás lehetőségét, így elegendő számú székről gondoskodunk ahhoz, hogy a helyek kihagyásával nézőink komfortosan élvezhessék az előadásokat.

·       A szünetekben is szeretnénk elkerülni a torlódást, ezért annak időtartamát 30 percre növeltük.

Kérjük, vegyék igénybe a kihelyezett kézfertőtlenítő automatáinkat, és tartsák meg egymástól a megfelelő védőtávolságot. A programok során kérjük kövessék kollégáink iránymutatásait, valamint tájékozódjanak a helyszíneken kihelyezett ismertetőkből, feliratokból.

A nézőtérről való távozással kapcsolatban kérjük, kövessék a hangbemondásban foglaltakat, illetve kollégáink kéréseit.

 

A fertőzések kockázatának csökkentése mindannyiunk érdeke, együttműködésüket köszönjük!

Aktuális előadásokElőadó: Dr. Keserü Katalin Széchenyi-díjas művészettörténész, professor emeritus  

A tudományok és a művészetek, a gazdaságpolitikák, a kultúra-definíciók és -politikák, a klímaváltozás, a természetes és mesterséges intelligencia stb. körüli viták kereszttüzében élő természet mint a művészet inspirációs forrása, anyagi-technikai (és a művészi alkotófolyamat) változásainak előidézője kerül szóba a 19. századtó napjainkig, feltételezve, hogy mindezek a változások a világnézetet közlő/megjelenítő, az egyénit és közösségit összekötő művészetfogalom tradícióját tartják fenn, a festészettől a performatív jellegű alkotásokig.  Keserü Katalin művészettörténész, az ELTE és a KRE prof. emeritusa. A természetművészetről több alkalommal rendezett kiállítást (1994: a Természetesen c. kiállítás alapvetése /Ernst Múzeum/; 1999: Ember-természet-művészet. Nádasdladány, kastélypark; 2016: Természetművészet – változatok: Természet és művészet Magyarországon 1960-2000, Kis gesztusok /utóbbi John K. Grandeval/, Budapest, Műcsarnok)

Állítsa össze művészettörténeti klub bérletét! Vásároljon 15 % kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet! A kedvezmény online automatikusan érvényesül a jegyek kosárba helyezés után!

Ajánló


Különleges sétánkon a föld alá ereszkedünk és bejárjuk a Várhegy egykor virágzó zsidónegyede…

A 2020. október 7-től 2021. április 14-ig tartó, 12 előadásból álló művészettörténeti programsorozat…

A Nemzeti Hauszmann Program keretében újjászületett épület, a Lovarda, a Budai Várséták tematikus…