Program


Bélaműhely Koncert / Karmesterjáték - Budavári Palotapiknik

Bélaműhely Koncert / Karmesterjáték - Budavári Palotapiknik

A Bélaműhely hangkeltő eszközei közül jelenleg három a világon egyedülálló a maga nemében.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 23. szombat, 15:00

A Koncert/Karmesterjáték során bemutatják több mint 15 különféle hangszerüket, amik fémből, fából, műanyagból, kőből és kerámiából készültek. Mesélnek a keletkezésükről és bemutatják megszólaltatási lehetőségeiket. Vannak köztük ütősök, fúvósok, vonósok, pengetősök, amelyek neveit sokszor a véletlenszerűség adta. Így lett a biciklidob, gettómarimbula, slagszax, bikeofon, fakutya, biciklikormány tilinkó, papírkutya és járólapofon is hangszernév.

Dalaik közt megtalálhatók elektronikus zenei hatású trackek, de feldolgoztak autentikus Dél-amerikai, afrikai, cigány és csángó alapokat is. Vannak improvizatív és megkomponált részek, de a legörömtelibb részek mégis a közönség bevonásával létrejövő közös együtt zenélések. Erre több játékot is kialakítottak, amelyek közül az egyik legközkedveltebb a Karmesterjáték, ahol végtelenül egyszerű eszközök elsajátításával, bárki vezényelheti a zenekart persze a felnőttek is, ha van elég bátorságuk. Zene, élmény és tapasztalat a hangok és a zene megismerése kicsit más szemszögből.

Az előadás időtartama: 50-70 perc

Nagycsoportos óvodások és kisiskolás korosztály számára szóló program.

Az előadáson a részvétel feltétele korhatártól függetlenül a megváltott jegy!

A koncertek mellett a Budavári Palotapiknik a nap folyamán 10 és 17 óra között változatos ingyenes kézműves és interaktív programokkal is várja a kicsiket és nagyobbakat.

 

Ajánlatunk


A José Luis López-Linares rendezte dokumentumfilm elsősorban Jean-Claude Carrière – tavaly elhunyt – forgatókönyvíró óriást követi, amint Goya mesterműveinek máig ható erejét kutatja egy európai kultúráról, filmvilágról, érzelmekről, festészetről és természetesen Spanyolországról szóló elmélkedéssel teli utazgatás során.

Szuggesztív előadásmód, mély érzelmekkel teli dalok, egy jelenség az érzékiség és az indulat határán. Az angol és magyar nyelvű dalokat egyaránt szerző ZÓRA közvetlen, spontán színpadi jelenlétével a saját világába invitálja a legtávolabb ülő nézőt is.

A Varga Livius és a Neva, azaz a Varga Livius, Nemes Zoltán és Vastag Gábor alkotta trió ez alkalommal saját és kedvenc zenekaraik ikonikus számaiból válogat.

Ajánló


Az előadások vetített képekkel, dokumentumokkal és Tárkány-Kovács Bálint Junior Príma díjas cimbalomművész inspiratív és sokszínű zenei kíséretével segíti az irodalmi…

Minden Rembrandt-kiállítást nagy várakozás előz meg, de a most bemutatandó tárlat, mely a londoni National Gallery és az amszterdami Rijksmuseum…

Gyönyörű, érzelmekkel túlfűtött, melankóliával telített, ismert és kevésbé ismert, nemzetközi és hazai dalok csendülnek fel, lesznek köztük klasszikus francia sanzonok,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!