Program


Belső szabadság - kalandozás a lélek rejtett bugyraiban - OpeRandi

Belső szabadság - kalandozás a lélek rejtett bugyraiban - OpeRandi

A Várkert Bazár új sorozata az OpeRandi egy különleges találkozási forma, ahol szó esik tudományról, divatról, gasztronómiáról és sok egyéb hétköznapi témáról úgy, hogy a beszélgetéseket az opera közege inspirálja.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 29. szerda, 19:00

Második estünkön a szabadság jelentésének kérdését járjuk körbe. Arra keressük a választ, hogy mit jelent a belső szabadság? Honnan tudjuk, hogy adott helyzetben mi a jó döntés? Mi az a helyzet, amiben érdemes benne maradnunk és mi az, amiből ki kell lépnünk? Hogyan hat a közösségi média a belső szabadságunkra?

A válaszok megtalálásában segítségünkre lesz Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus és Szabó Máté rendező, a Miskolci Nemzeti Színház művészeti vezetője. Mindeközben pedig Verdi Don Carlos című operájából hallgatunk részleteket, Boncsér Gergely és Sándor Csaba operaénekesek tolmácsolásában, hiszen ez az a mű, amelyben szintén központi témaként jelenik meg a szabadság fogalma.

Igen hosszú kalandozásra indulunk a lélek kanyargós útjain, de megéri velünk tartani!

A sorozat szerkesztője és műsorvezetője: Bátor Anna

Vendégek:

Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus

Szabó Máté rendező, a Miskolci Nemzeti Színház művészeti vezetője

Boncsér Gergely operaénekes

Sándor Csaba operaénekes

Ajánlatunk


Bármennyire is szeretjük felfedezni a művészek széles spektrumát, mégis újra és újra visszatérünk a XIX. század végének rendkívül termékeny franciaországi időszakához: Monet, Renoir, Manet, Degas, Van Gogh, Matisse, Morisot, Cassatt, Whistler... és mindenekelőtt Paul Cézanne művészetéhez, akit Picasso egyszerűen csak mindannyiunk atyjának nevezett.

A 2022 nyarán útjára indult YBL POP célja, hogy izgalmas, a nagyközönség számára ritkán hallható könnyűzenei produkciókat hozzon a Várkert falai közé. A különleges dalszerzői párosításokból álló eseménysorozat a hazai könnyűzenei élet dalszerzőinek széles skáláját vonultatja fel. Ezúttal két fiatal szóló tehetség mutatkozik be a Várkert Bazár Szárazárok színpadán.

Az elmúlt pár év legjobb magyar alkotásaival várunk minden friss levegőre vágyó filmszeretőt Budapest szívében, egy csodaszép, panorámás, kutyabarát helyszínen.

Ajánló


Prosper Merimée Carmen című remekműve nyomán, néhány gondolat Bizet operájának részletére. Klasszikus és kortárs fúzió, melynek dallamai egyedi atmoszférába keverednek,…

Az elmúlt pár év legjobb magyar alkotásaival várunk minden friss levegőre vágyó filmszeretőt Budapest szívében, egy csodaszép, panorámás, kutyabarát helyszínen.…

A tavalyi nagy sikerű koncert után ismét a Várkert Bazár Electric Lounge sorozatában Saya Noé. Az énekesnő hangulatos alternatív pop-noir…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!