Program


Belső szabadság - kalandozás a lélek rejtett bugyraiban - OpeRandi

Belső szabadság - kalandozás a lélek rejtett bugyraiban - OpeRandi

A Várkert Bazár új sorozata az OpeRandi egy különleges találkozási forma, ahol szó esik tudományról, divatról, gasztronómiáról és sok egyéb hétköznapi témáról úgy, hogy a beszélgetéseket az opera közege inspirálja.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 29. szerda, 19:00

Második estünkön a szabadság jelentésének kérdését járjuk körbe. Arra keressük a választ, hogy mit jelent a belső szabadság? Honnan tudjuk, hogy adott helyzetben mi a jó döntés? Mi az a helyzet, amiben érdemes benne maradnunk és mi az, amiből ki kell lépnünk? Hogyan hat a közösségi média a belső szabadságunkra?

A válaszok megtalálásában segítségünkre lesz Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus és Szabó Máté rendező, a Miskolci Nemzeti Színház művészeti vezetője. Mindeközben pedig Verdi Don Carlos című operájából hallgatunk részleteket, Boncsér Gergely és Sándor Csaba operaénekesek tolmácsolásában, hiszen ez az a mű, amelyben szintén központi témaként jelenik meg a szabadság fogalma.

Igen hosszú kalandozásra indulunk a lélek kanyargós útjain, de megéri velünk tartani!

A sorozat szerkesztője és műsorvezetője: Bátor Anna

Vendégek:

Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus

Szabó Máté rendező, a Miskolci Nemzeti Színház művészeti vezetője

Boncsér Gergely operaénekes

Sándor Csaba operaénekes

Ajánlatunk


A „Szelíden és szilárdan” című előadás elénk tárja Szabó Magda életét, felidézi az írónő kivételes pályaívét, gyermekkorát, szüleihez fűződő kapcsolatát, házasságát, íróvá érését.

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

Az idén 10 éves Várkert Bazár 2017-ben alapított irodalmi sorozata mára a főváros leglátogatottabb havi irodalmi műhelye, fókuszban a klasszikus és kortárs magyar irodalommal. 75 est, 250 színpadi vendég, több tízezer látogató. Tartsanak velünk április 2-án is az Aposztróf irodalmi estjén, ahol bemutatkozik a Boldog boldogtalan – Háy János új regénye a színpadon!

Ajánló


Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

A legnagyobb népi írónk, Móricz Zsigmond szatmári néprajzi gyűjtései során került igazán közel a magyar paraszti kultúrához. A parasztság életének…

Kinyílik a függöny és elindul a......a szerepjáték? a kőkemény üzlet? az őrjítő szerelem? az opera, ami maga a való élet?…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!