Program


Botanikai illusztrációk workshop - Füveskönyvek, alkimisták

Botanikai illusztrációk workshop - Füveskönyvek, alkimisták

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén. Ezúttal a középkori növényábrázolások ihlette rajzot vagy festményt készítünk egy mérgező növényről.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 21. kedd, 18:00

A botanikai illusztráció a növények formáinak, színének, textúrájának és részleteinek ábrázolását jelenti, amely többek között a növényfajok gyógyászati célú azonosításában segített. A botanikai illusztrációk, melyek egykor a tudományt és gyógyítást szolgálták, ma már esztétikai szerepet is betöltenek.

Minden alkalom rövid bevezetővel indul: az ókortól napjainkig fellelhető gyógynövények, virágok és egyéb növények ábrázolásáról, szimbolikájáról, orvosi és gyógyításban betöltött szerepéről.

Legendák nyomába eredünk: a gazdagon illusztrált Voynich-kéziratot tényleg apácák rajzolták vagy esetleg Leonardo korai műve volt? Középkori gyógyszerkönyv vagy alkimista kézirat lehetett? Utánajárunk a botanikai rajzolás magyar vonatkozásainak is. Füvészkertünk története szintén a botanika jegyében bontakozik ki. De kalandozunk egy kicsit a magyarországi botanikus kertekben is…

A ráhangoló előadás után megrajzoljuk, megfestjük egy gyógynövény vagy virág képét. Útmutatást és a szükséges kellékeket (merített papír vagy jó minőségű karton, fekete tűfilc a kontúrozáshoz, ceruza, akvarellfestékek, ecsetek) biztosítjuk.

A workshopon elkészített alkotást maradandó műként hazavethetik, és díszíthetik vele otthonaikat a résztvevők.

Időtartam: 90 perc

Ajánlott korosztály: 14 éves kortól

 

Ajánlatunk


Klasszikusok a Lovardában sorozatunk következő koncertjén a barokk zene világában merülünk el Bécs mestereinek kíséretében, a Budavári Palotanegyed elegáns környezetében.

Advent első vasárnapján a Lóci játszik zenekar egy vonósnégyessel és gyerekkórussal kiegészített, különleges hangulatú koncertet ad a Budavári Palotanegyedben a Lovardában. Az idén tíz éves zenekar történetét Csorba Lóci névadó frontember alapozta meg, amikor megírta első filmzenéjét. A banda a jubileumi év apropóján szeretne minden rajongójával együtt ünnepelni, aki részese volt ennek a különleges kalandnak.

Az idén 21 éves Be Massive Magyarország egyik legnevesebb elektronikus zenei party-sorozata, amelyet az állandó megújulás és a maximális minőségre való törekvés jellemez. A tavalyi 20. jubileumi évben 20 különleges bulival ünnepelt a Be Massive, olyan helyeken, mint a Sziget fesztivál Tale Of Us-al, egy komp a Balaton közepén vagy egy gleccser a Franciaországi Alpokban 3200 méter magasan és persze szilveszter a Várkert Bazárban. 

Ajánló


Bor- és kultúrtörténeti sétánkon elmeséljük a budai bor históriáját az első szőlőtőkéktől egészen a Budavári Palotanegyed legújabb boráig

Talán bele sem gondoltunk még abba, hogy a zene és a képzőművészet nemcsak erősíti egymást a befogadói élményben, de nagyon…

Az oxfordi Ashmolean múzeum jelentékeny időszaki tárlata adta az ötletet, hogy a Tokió művészete című Exhibition on Screen epizódban bemutassuk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!