Program


DERKÓ ’22 – A Derkovits-ösztöndíjasok beszámoló kiállítása

DERKÓ ’22 – A Derkovits-ösztöndíjasok beszámoló kiállítása

Idén a Várkert Bazár újonnan nyíló kiállítótere, az YBL6 Művészeti Tér lesz a tavalyi „derkósok”, vagyis a 2022-ben Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíjat nyert fiatal alkotók beszámoló kiállításának helyszíne a Budavári Palotanegyedben. A nagy múltú kortárs kiállítás befogadása az YBL6 küldetésével összhangban áll, hiszen a kiállítótér a design- és művészeti élet meghatározó alkotóinak és fiatal tehetségeinek kíván helyet biztosítani a bemutatkozásra.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 20. szerda, 18:00

A kiállítás a Petőfi Kulturális Ügynökség Alkotóművészeti Igazgatósága, a MANK szervezésében és jóvoltából jön létre.

A Derkovits Gyula festő- és grafikusművészről elnevezett ösztöndíj különleges elismerést jelent a fiatal alkotóknak, hiszen ez az első állami kitüntetés, amelyet művész megkaphat. A díj küldetése, hogy segítse a pályakezdő művészeket, anyagi támogatást nyújtson a megélhetéshez és biztosítsa az alkotás feltételeit.

Az YBL6 a Budavári Palotanegyed többfunkciós művészeti tere a Várkert Bazár Déli palotájának utcaszintjén. A névválasztás tisztelgés az ikonikus magyar építész, Ybl Miklós (1814–1891) előtt, akinek tevékenysége és emlékezete többszörösen kötődik a helyszínhez.

Az YBL6 az Ybl Miklós térről nyílik, ahol 1883 óta készteti bámészkodásra a járókelőket a budai Duna-part karakteres épületegyüttese, az Ybl Miklós tervezte Várkert Bazár. Az egyedülálló építészeti alkotás egyszerre nyújt történelmi, kulturális és természetközeli élményt.

Az YBL6 Művészeti Tér a Várkert Bazár programkínálatának részeként egy új fókuszú, 21. századi látogatói igényekhez szabott kiállítótér, amely a kreativitás megtapasztalására a hazai és a Budapestre látogató nemzetközi közönség számára. Elsősorban a művészeti élet meghatározó alakjainak és fiatal tehetségeinek kíván helyet biztosítani, legyen szó festészetről, szobrászatról, divat- és textiltervezésről, forma- és bútortervezésről, kerámia- vagy üvegtervezésről, digitálistermék-tervezésről, tervezőgrafikáról, animációról, építészetről, fotográfiáról, digitális művészetről vagy ezek határterületeiről. A kiállítások mellett az YBL6 múzeumpedagógiai foglalkozásoknak, workshopoknak, szakmai eseményeknek (pl. panelbeszélgetések) és kiegészítő programoknak (designvásárok stb.) is helyet ad.

A jegypénztár és infópontban a látogató az YBL6 programjai mellett a Budavári Palotanegyedben elérhető szolgáltatásokról, attrakciókról is tájékozódhat, azokra jegyet válthat.

A Várkert Bazár helyszíneit mindenki saját felelősségére látogathatja. Részletekért kérjük, olvassa el a házirendet.

Ajánlatunk


A monodráma Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezsőné írásait ötvözve női szemszögből próbálja meg átélhetővé tenni a "Karinthys" életérzést és világszemléletet úgy, hogy közben Karinthy Frigyes magánéletébe is bepillantást nyerhetünk.

A Rejtélyes történelem című sorozat kevésbé ismert, vagy ismertnek vélt, de sokszor tévhitekkel övezett történeti témák nyomába eredve vizsgálja a magyar múlt egyes kérdéseit. A program házigazdája Katona Csaba történész, aki minden témát egy-egy meghívott vendég történésszel jár körbe és mutat be a közönségnek.

A José Luis López-Linares rendezte dokumentumfilm elsősorban Jean-Claude Carrière – tavaly elhunyt – forgatókönyvíró óriást követi, amint Goya mesterműveinek máig ható erejét kutatja egy európai kultúráról, filmvilágról, érzelmekről, festészetről és természetesen Spanyolországról szóló elmélkedéssel teli utazgatás során.

Ajánló


Camille Pissarro nélkül nem lett volna impresszionista mozgalom. Hiszen jogosan nevezzük őt az impresszionizmus atyjának!

Szuggesztív előadásmód, mély érzelmekkel teli dalok, egy jelenség az érzékiség és az indulat határán. Az angol és magyar nyelvű dalokat…

Gyönyörű, érzelmekkel túlfűtött, melankóliával telített, ismert és kevésbé ismert, nemzetközi és hazai dalok csendülnek fel, lesznek köztük klasszikus francia sanzonok,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!