Program


Elveszett Leonardo - Seres András restaurátorral

Elveszett Leonardo - Seres András restaurátorral

Folytatódik a művészeti vetítéseinkhez kapcsolódó filmklubunk. Minden hónap utolsó keddi filmjét a téma meghívott szakértőjével vezetjük fel: útmutatót adunk, mire érdemes figyelni, gondolatébresztő kérdéseket vetünk fel és a téma hazai vonatkozásait is felvillantjuk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 24. kedd, 18:00

Moderátor: Kovács Ágnes művészettörténész

Vendég: Seres András restaurátor

Néhány éve egy restaurátornak köszönhetően kiderült az addig középszerű másolatként kezelt Salvator Mundiról, hogy Leonardo saját kezű alkotása. A film előtt a Várkert Bazár felújításának vezető restaurátorával, Seres Andrással beszélgetünk arról, hogyan dolgozik egy restaurátor. Milyen érdekességekkel találkoztak a szakemberek a falképek restaurálása során, és a beszélgetés során az is kiderül, mivel keltettük fel az olasz divatcég, a Versace figyelmét.

Ajánlatunk


"Kávéház nélkül nincs irodalom" - mondta Márai Sándor. Az író gondolata inspirálta a Várkert Irodalom házigazdáját Juhász Annát arra, hogy szezonkezdő estjén a régi kávéházak hangulatát varázsolja a színpadra meghívott vendégeivel. 

Leonardo da Vinci a világ legismertebb művésze. E film fókuszában, amely halálának 500. évfordulója alkalmából készült, páratlan festményei és rajzai állnak.

Kinyílik a függöny és elindul a... ...a szerepjáték? a kőkemény üzlet? az őrjítő szerelem? az opera, ami maga a való élet?

Ajánló


„Amikor egy kidobott hangszert, egy zongorát átlényegítek, és megpróbálom új formában megjeleníteni, az egy kegyeleti gesztus. Olyan műveket próbálok létrehozni…

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

Talán bele sem gondoltunk még abba, hogy a zene és a képzőművészet nemcsak erősíti egymást a befogadói élményben, de nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!