Program


ENEMVÉ 2.7 - „Ha érezlek,mint kisujjam az entert, van nulladik látásra szerelem?” - Várkert Irodalom

ENEMVÉ 2.7 - „Ha érezlek,mint kisujjam az entert, van nulladik látásra szerelem?” - Várkert Irodalom

Nagy Magyar Versek, vagyis ENEMVÉ a Várkert Irodalom részeként havonta jelentkező irodalmi sorozat. Minden alkalommal más-más három ismert színművész, és egy népszerű zenész áll színpadra. A márciusi est az emberről, szerelemről, tavaszi zsongásról, a gyerekről, a humorról, az ármányról.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 11. szerda, 19:00

Terveink szerint szerzőink: Csorba Lóci, Varró Dániel, Weöres Sándor, Csukás István, Kántor Péter, Lesznai Máli, Adamis Anna, Nádasdy Ádám, Kiss Ottó és még sokan mások

Közreműködik: Fullajtár Andrea, Elek Ferenc, Kamarás Iván

Zene: Kollár-Klemencz László

Közreműködik: Ugron Zsolna, író

Szerkesztő-rendező: Seres Tamás

Ajánlatunk


Az Alhambra – a legjobb állapotban fennmaradt középkori muzulmán palotaváros – Naszrid-dinasztia kori építői olyan igényesek voltak, hogy technikájuk egy részét egészen a fraktálgeometria feltalálásáig nem tudták teljesen megmagyarázni. Mivel szinte az összes levéltári anyag megsemmisült, tervezési elveiket jószerével csak deduktív módszerekkel ismerhetjük meg.

A Rejtélyes történelem című sorozat kevésbé ismert, vagy ismertnek vélt, de sokszor tévhitekkel övezett történeti esemény nyomába eredve vizsgálja a magyar múlt egyes kérdéseit. A program házigazdája Katona Csaba történész, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának munkatársa, aki minden témát egy meghívott történésszel jár körbe és mutat be a közönségnek.

A hologramtól a hálózatelméletig számos olyan, hazai kutatóhoz köthető tudományos eredményt mutat be a Heuréka! – A magyar géniusz nyomában szabadtéri kiállítás, amely nemcsak a jelenünket szövi át, hanem a jövőnket is formálja. Dr. Rab Árpád jövőkutató különleges nézőpontú előadásán azokat a felfedezéseket veszi górcső alá, amelyek minden bizonnyal az unokáink életében is meghatározóak lesznek. 

Ajánló


Talán bele sem gondoltunk még abba, hogy a zene és a képzőművészet nemcsak erősíti egymást a befogadói élményben, de nagyon…

„Amikor egy kidobott hangszert, egy zongorát átlényegítek, és megpróbálom új formában megjeleníteni, az egy kegyeleti gesztus. Olyan műveket próbálok létrehozni…

Ismerd meg velünk Ybl Miklós egyik remekművének történetét az építésétől egészen napjainkig és gyönyörködj a lenyűgöző budapesti panorámában!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!