Program


ENEMVÉ 3.3 - "Zord bűnös vagyok, azt hiszem, de jól érzem magam.” - Várkert Irodalom

ENEMVÉ 3.3 - "Zord bűnös vagyok, azt hiszem, de jól érzem magam.” - Várkert Irodalom

Idén már a harmadik évadot kezdte a Várkert Irodalom népszerű sorozata a Nagy Magyar Versek, azaz az ENEMVÉ. Novemberben a versek a hét főbűn feneketlen kútjából, a gyarlóságról, az esendőségről. A bűnbeesés és hétszer hét bűnhődés lírája. Dalok bűnösökről és ártatlanokról.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 24. kedd, 19:00

A népszerű irodalmi est novemberben többek között Nemes Nagy Ágnes, Pilinszky János, Ady Endre, József Attila, Fodor Ákos, Kosztolányi Dezső, Török Sophie, Kafka Margit, Tóth Krisztina, Csóóri Sándor, Ágh István, Csukás István, Szálinger Balázs írásaival várja a nézőket.

Közreműködők: Kováts Adél, Csuja Imre, Thuróczy Szabolcs színművészek

Zene: Szakács Gergő (Follow The Flow)

Szerkesztő-rendező: Seres Tamás

Közreműködik: Ugron Zsolna, író

 Parkolási információk:

A jegy felmutatásával a parkolás ingyenes a Várkert Bazár mélygarázsában 3 óra időtartamra (behajtás a Szarvas tér felől), a szabad helyek függvényében

Ajánlatunk


Az idén 10 éves Várkert Bazár 2017-ben alapított irodalmi sorozata mára a főváros leglátogatottabb havi irodalmi műhelye, fókuszban a klasszikus és kortárs magyar irodalommal. 75 est, 250 színpadi vendég, több tízezer látogató. Tartsanak velünk április 2-án is az Aposztróf irodalmi estjén, ahol bemutatkozik a Boldog boldogtalan – Háy János új regénye a színpadon!

A legnagyobb népi írónk, Móricz Zsigmond szatmári néprajzi gyűjtései során került igazán közel a magyar paraszti kultúrához. A parasztság életének megismerését tartotta legfőbb iskolájának: „Kimeríthetetlen mondanivaló duzzadt bennem, és 25–30 év alatt nem fogyott ki az a tarisznya, amit ott és akkor tömtem meg mohó kapzsisággal a nép életének mindenféle anyagával” – mondta el egy visszaemlékezésében.

„Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan”

Ajánló


2024-ben is folytatódik a művészeti vetítéseinkhez kapcsolódó filmklubunk. Minden hónap utolsó keddi filmjét a téma meghívott szakértőjével vezetjük fel: útmutatót…

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!