Program


ENEMVÉ – Nagy Magyar Versek - “Szentségtelen létedre nem félsz Angyali ..."- Várkert Irodalom

ENEMVÉ – Nagy Magyar Versek - “Szentségtelen létedre nem félsz Angyali ..."- Várkert Irodalom

2021-ben folytatódik a Várkert Irodalom népszerű sorozata, a Nagy Magyar Versek, azaz az ENEMVÉ. Minden hónapban más a szervező gondolat, amelyet összefűz három ismert színész és egy népszerű zenész játéka.

Felhívjuk tisztelt vásárlóink figyelmét, hogy a rendezvényre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak! Kérjük, hogy a jegyvásárlás idején vegye figyelembe azt, hogy a rendezvények látogatásának szabályai a jegyvásárlás és a rendezvény időpontja között is megváltozhatnak. Bővebben >>>

 

Versek tündérekről, koboldokról, óriásokról, törpékről. Egyszarvúakról, és zöldszemű tigrisekről. Versek távoli és közeli, mesebeli és képzeletbeli vidékek lakóiról. Balladák és haikuk a tudaton túli világból. Csodálatos utazások fantasztikus koponyák körül.

Tervezett szerzők, idézetek: József Attila, Faludy György, Márai Sándor, Fodor Ákos, Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Nádas Péter, Esterházy Péter és sokan mások.

Közreműködik: Molnár Piroska, Csőre Gábor, Kamarás Iván, színművészek

Zene: Szivák Zsolt (Cloud9+)

Szerkesztő: Ugron Zsolna

 

Szerkesztő-rendező: Seres Tamás

 

„Utolsó Szavaimat

elmondtam már? meglehet;

akkor ezek

a torkomon-rekedt-ragadt

Utolsóelőttiek.

Fodor Ákos

„A franciák szerint igazi fantáziája annak van csak, aki látni tudja a valóságot. Ez a képesség ritka. Az emberek azt hiszik, a fantázia egyértelmű valamilyen soha nem létezett tünemény megálmodásával. De a soha nem létezett tüneményeknek nincs kezük, sem lábuk, olyanok, mint a griffek, s aminek nincs köze a valósághoz, az unalmas és gyermekes. Az igazi képzelőerő a valóságból építi fel az újat, a csodálatost, a meglepőt.” (Márai A képzelőerőről)

Ajánló


A Várkert Irodalom Aposztróf sorozatának októberi estjén a közönség kedvencével készülünk: az irodalmi,…

A 20. századi magyar irodalom nagyasszonya 104 évvel ezelőtt született, és 14 évvel…

A művészet templomai sorozat következő epizódjában Frida Kahlo sokrétű személyiségét ismerhetjük meg többféle…