Program


Fitos Dezső Társulat: Taven Baxtale - Legyetek szerencsések!

Fitos Dezső Társulat: Taven Baxtale - Legyetek szerencsések!

„Két kezem formálja, a lábam járja, szívem muzsikája!” Magyar cigány mesterségek, virtuóz táncok, életérzések...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 12. kedd, 19:00

Az előadás célkitűzése, hogy a lehető legkomplexebben mutassa be a cigány néphez kapcsolódó mesterségeket. Ahogy a mesterségek is igen változatosak, úgy az előadás is törekszik a formai és művészi sokszínűségre. Ehhez a Kárpát-medence magyar nyelvterületének változatos cigány táncait, zenei és énekes anyagát használja eszközül, kitekintéssel a nyugat- és kelet-európai cigány kultúrára. Az előadás dramaturgiai kötőanyaga a cigányok vándor természetének ábrázolása. Az etűdös szerkesztésmód arra is lehetőséget ad, hogy váltogassák egymást a hol balladisztikus és lírai, hol pedig épp az élénk, komikus jelenetek, miközben a cigány nép eredetéről és történetéről is képet kapunk.

Rendező-koreográfus: Kocsis Enikő (Harangozó Gyula-díjas) és Fitos Dezső (Népművészet Ifjú Mestere és Harangozó Gyula-díjas, Érdemes Művész)

Éneklik: Lakatos Mónika (Kossuth-díjas), Rostás Mihály Mazsi, Németh Eszter

Muzsikálják: Canarro Zenekar, Lakatos Mihály Mazsi, Pálházi Bence bandája

 

Az előadásban közreműködik a Szentendre Táncegyüttes és a Baross Imre Artistaképző Intézet artistanövendéke.

Ajánlatunk


Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a Napfonat adja. Öt szabad hang összefonódása, ami együtt valami többet alkot, polifonikus egységük néha kórusra emlékeztető erővel szól, máskor egy-egy lágy egyéni hang kerül középpontba, ötük harmóniáját pedig elemi ritmus kíséri majd.

Az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát egy háromnapos művészeti fesztivállal ünnepeljük, amellyel az újranyitás óta eltelt tíz év kulturális sokszínűségét összegezzük.

Minden Rembrandt-kiállítást nagy várakozás előz meg, de a most bemutatandó tárlat, mely a londoni National Gallery és az amszterdami Rijksmuseum közreműködésével jött létre, felülmúlja az eddigieket.

Ajánló


Ünnepeljétek velünk az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát a május 31-től június 2-ig tartó VárkertFeszt művészeti…

A Keep Floyding Magyarország és a régió legsikeresebb Pink Floydot játszó csapata. A zenekar több mint 20 éves fennállása alatt…

Ünnepeljétek velünk az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát a május 31-től június 2-ig tartó VárkertFeszt művészeti…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!