Program


Gyermekkórus és hegedűszó – A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek koncertje Kelemen Barnabással
5

Gyermekkórus és hegedűszó – A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek koncertje Kelemen Barnabással

Klasszikusok a Lovardában sorozatunk következő koncertjén a Budavári Palotanegyed impozáns épületében hallgathatjuk meg Michael Haydn válogatott darabjait.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 17. szombat, 19:00

Szeretünk megfeledkezni bizonyos magyar származású zeneszerzőkről, akiket mi sokkal több joggal mondhatunk magunkénak, mint mondjuk Bécs Beethovent, vagy London Händelt. Így van ez a Haydn családdal is, hiszen mindkét fiú (Joseph és Michael) a történelmi Magyarország területén született, ráadásul Michael Haydn a nagyváradi püspök alkalmazásában is állt pár évig.

Róla szól a Magyar Rádió Gyermekkórusának és Szimfonikus Zenekarának koncertje, ugyanis két kései egyházi művét fogják közösen előadni, melyeket gyermekkórusra és kamarazenekarra komponált Salzburgban. E két mű között csendül fel a szerző G-dúr hegedűversenye is Kelemen Barnabás előadásában. 

Műsor: 

M. Haydn: Missa Sancti Leopoldi

M. Haydn: G-dúr hegedűverseny

M. Haydn: Vesperae Sanctissimae Innocentium

 

Előadja:

A Magyar Rádió Gyermekkórusa és Szimfonikus Zenekara

Szili Gabriella, Ducza Nóra – szoprán

Bakos Kornélia – alt

Kelemen Barnabás – hegedű

 

Vezényel:

Dinyés Soma

 

 

Ajánlatunk


Ünnepeljétek velünk az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát a május 31-től június 2-ig tartó VárkertFeszt művészeti fesztiválunkon! A háromnapos rendezvénysorozaton izgalmas családi eseményekkel, fergeteges koncertekkel, irodalmi programokkal, tárlatvezetésekkel, workshopokkal és különleges gasztro-meglepetésekkel várjuk a kicsiket és a nagyokat a Várkert Bazárban.

Az Alhambra – a legjobb állapotban fennmaradt középkori muzulmán palotaváros – Naszrid-dinasztia kori építői olyan igényesek voltak, hogy technikájuk egy részét egészen a fraktálgeometria feltalálásáig nem tudták teljesen megmagyarázni. Mivel szinte az összes levéltári anyag megsemmisült, tervezési elveiket jószerével csak deduktív módszerekkel ismerhetjük meg.

Minden Rembrandt-kiállítást nagy várakozás előz meg, de a most bemutatandó tárlat, mely a londoni National Gallery és az amszterdami Rijksmuseum közreműködésével jött létre, felülmúlja az eddigieket.

Ajánló


Ünnepeljétek velünk az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát a május 31-től június 2-ig tartó VárkertFeszt művészeti…

Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem különleges és…

Az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát egy háromnapos művészeti fesztivállal ünnepeljük, amellyel az újranyitás óta eltelt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!