Program


Gyermekkórus és hegedűszó – A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek koncertje Kelemen Barnabással
5

Gyermekkórus és hegedűszó – A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek koncertje Kelemen Barnabással

Klasszikusok a Lovardában sorozatunk következő koncertjén a Budavári Palotanegyed impozáns épületében hallgathatjuk meg Michael Haydn válogatott darabjait.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 17. szombat, 19:00

Szeretünk megfeledkezni bizonyos magyar származású zeneszerzőkről, akiket mi sokkal több joggal mondhatunk magunkénak, mint mondjuk Bécs Beethovent, vagy London Händelt. Így van ez a Haydn családdal is, hiszen mindkét fiú (Joseph és Michael) a történelmi Magyarország területén született, ráadásul Michael Haydn a nagyváradi püspök alkalmazásában is állt pár évig.

Róla szól a Magyar Rádió Gyermekkórusának és Szimfonikus Zenekarának koncertje, ugyanis két kései egyházi művét fogják közösen előadni, melyeket gyermekkórusra és kamarazenekarra komponált Salzburgban. E két mű között csendül fel a szerző G-dúr hegedűversenye is Kelemen Barnabás előadásában. 

Műsor: 

M. Haydn: Missa Sancti Leopoldi

M. Haydn: G-dúr hegedűverseny

M. Haydn: Vesperae Sanctissimae Innocentium

 

Előadja:

A Magyar Rádió Gyermekkórusa és Szimfonikus Zenekara

Szili Gabriella, Ducza Nóra – szoprán

Bakos Kornélia – alt

Kelemen Barnabás – hegedű

 

Vezényel:

Dinyés Soma

 

 

Ajánlatunk


Az est vendége: Novák Péter színművész

Leonardo da Vinci a világ legismertebb művésze. E film fókuszában, amely halálának 500. évfordulója alkalmából készült, páratlan festményei és rajzai állnak.

Az amszterdami Rijksmuseum a történelem legátfogóbb Vermeer kiállítását hozta tető alá: 35, a világban szétszórt, ismert munkájából 28-at felsorakoztat.

Ajánló


A Pink Floyd egy 1964-ben alakult zenekarból formálódott. Miután a zenekar megszűnt, néhány tag – Bob Klose gitáros, Roger Waters…

A Rejtélyes történelem című sorozat kevésbé ismert, vagy ismertnek vélt, de sokszor tévhitekkel övezett történeti esemény nyomába eredve vizsgálja a…

A dalköltészet népszerűsítését tűzte zászlajára a DALKÖLTŐ koncertsorozat, amelynek bemutatkozó estje a Várkert Bazárban lesz március 14-én.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!