Program


Irodalmi szerelmek: Álarcosbál - Aposztróf -Várkert irodalom

Irodalmi szerelmek: Álarcosbál - Aposztróf -Várkert irodalom

A Várkert Irodalom Aposztróf sorozatának keretében ismét a közönségkedvenc Irodalmi szerelmek est kerül sorra február 27-én. Különleges irodalomtörténeti alakok érzéseiről és műveiről beszélget majd vendégeivel az est házigazdája Juhász Anna irodalmár.

Aktuális előadásokIrodalmi szerelmek: Álarcosbál
Aposztróf
Várkert irodalom

Fény derül olyan a magyar klasszikus és kortárs irodalmi élet nagyjaival kapcsolatos kulisszatitkokra is, amelyekről az irodalom órákon ritkán hallunk. A lírai és a prózai alkotások mellett szó esik majd nagy küzdelmekről, csillogó sikerekről, de a mindent elsöprő szerelemről is. Közel a farsangi időszakhoz, amely vízkereszttel veszi kezdetét és hamvazószerdáig tart, a meghívottak beszélgetnek majd az ünnepről, a karneválokról és az átváltozásról is.

Ahogy Szabó Magda írja: „A jelmezbálban az a legjobb, hogy az ember kibújhatik a saját bőréből, hogy más lehet, tökéletesen más, mint aki a valóságban.” A felolvasószínházban ismert íróink és költőink szövegei, levelei elevenednek meg és kiderül például, hogyan készülődött a farsangra Szabó Magda Álarcosbáljának Krisztije és nagymamája. De életre kel Füst Milán verse is, amelyben a karneváli mulatság hangulatát festi le: „Vidám csapat jött láncos botokkal/Egy palotából, - mint hideg kövekből indúl/ Meleg forrásnak áradó vize! Elhangzik továbbá Ady Endre, Márai Sándor, Tersánszky Józsi Jenő, és Nagy László egy-egy alkotása is.

A varázslatos esten Básti Juli Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja és Puskás Tamás színművész, a Centrál Színház igazgatója kalauzolja a nézőket az exkluzív időutazásra, hogy együtt fedezzék fel az ékköves melltűk, a gomolygó táncok, a maszkos bolondságok világát! Tari Annamária klinikai pszichológussal, pszichoterapeutával az átváltozásról, a maszk mögé bújásról, az ünnepről és az átvitt értelemben vett metamorfózisról beszélget majd az est háziasszonya.

Tartsatok velünk!

Közreműködik:
Básti Juli színművész
Puskás Tamás színművész
Tari Annamária klinikai pszichológus, pszichoterapeuta

Háziasszony: Juhász Anna irodalmár

Ajánló


„Két kezem formálja, a lábam járja, szívem muzsikája!” Magyar cigány mesterségek, virtuóz táncok, életérzések...

Ismét jelentkezik a Várkert Bazár egyedülálló, saját irodalmi táncprodukciója, a Grecsó fivérek előadásában Többet magunkról címmel. Az est különös átmenet…

A De la Motte-Beer-palotában ezúttal egy izgalmas gasztro-irodalmi előadás kel életre, amelynek alapját Dragomán György zseniális novelláival a fókuszban a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!