Program


Irodalmi szerelmek: Álarcosbál - Aposztróf -Várkert irodalom

Irodalmi szerelmek: Álarcosbál - Aposztróf -Várkert irodalom

A Várkert Irodalom Aposztróf sorozatának keretében ismét a közönségkedvenc Irodalmi szerelmek est kerül sorra február 27-én. Különleges irodalomtörténeti alakok érzéseiről és műveiről beszélget majd vendégeivel az est házigazdája Juhász Anna irodalmár.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 27. kedd, 19:00

Irodalmi szerelmek: Álarcosbál
Aposztróf
Várkert irodalom

Fény derül olyan a magyar klasszikus és kortárs irodalmi élet nagyjaival kapcsolatos kulisszatitkokra is, amelyekről az irodalom órákon ritkán hallunk. A lírai és a prózai alkotások mellett szó esik majd nagy küzdelmekről, csillogó sikerekről, de a mindent elsöprő szerelemről is. Közel a farsangi időszakhoz, amely vízkereszttel veszi kezdetét és hamvazószerdáig tart, a meghívottak beszélgetnek majd az ünnepről, a karneválokról és az átváltozásról is.

Ahogy Szabó Magda írja: „A jelmezbálban az a legjobb, hogy az ember kibújhatik a saját bőréből, hogy más lehet, tökéletesen más, mint aki a valóságban.” A felolvasószínházban ismert íróink és költőink szövegei, levelei elevenednek meg és kiderül például, hogyan készülődött a farsangra Szabó Magda Álarcosbáljának Krisztije és nagymamája. De életre kel Füst Milán verse is, amelyben a karneváli mulatság hangulatát festi le: „Vidám csapat jött láncos botokkal/Egy palotából, - mint hideg kövekből indúl/ Meleg forrásnak áradó vize! Elhangzik továbbá Ady Endre, Márai Sándor, Tersánszky Józsi Jenő, és Nagy László egy-egy alkotása is.

A varázslatos esten Básti Juli Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja és Puskás Tamás színművész, a Centrál Színház igazgatója kalauzolja a nézőket az exkluzív időutazásra, hogy együtt fedezzék fel az ékköves melltűk, a gomolygó táncok, a maszkos bolondságok világát! Tari Annamária klinikai pszichológussal, pszichoterapeutával az átváltozásról, a maszk mögé bújásról, az ünnepről és az átvitt értelemben vett metamorfózisról beszélget majd az est háziasszonya.

Tartsatok velünk!

Közreműködik:
Básti Juli színművész
Puskás Tamás színművész
Tari Annamária klinikai pszichológus, pszichoterapeuta

Háziasszony: Juhász Anna irodalmár

Ajánlatunk


Prosper Merimée Carmen című remekműve nyomán, néhány gondolat Bizet operájának részletére. Klasszikus és kortárs fúzió, melynek dallamai egyedi atmoszférába keverednek, ami a főszereplők útját vezeti.

Az elmúlt pár év legjobb magyar alkotásaival várunk minden friss levegőre vágyó filmszeretőt Budapest szívében, egy csodaszép, panorámás, kutyabarát helyszínen.

A Keep Floyding Magyarország és a régió legsikeresebb Pink Floydot játszó csapata. A zenekar több mint 20 éves fennállása alatt – folyamatosan fejlődve – újabb és újabb helyszíneket hódított meg a Floyd zenéjéhez való alázatos hozzáállásával, zenei hitelességével, hangzás- és látványvilágával.

Ajánló


A godfater., az alig 2 éve alakult, de már Artisjus- és Fonogram-díjas, sokak által csak új, honi supergroupként emlegetett rockformáció.…

Az elmúlt pár év legjobb magyar alkotásaival várunk minden friss levegőre vágyó filmszeretőt Budapest szívében, egy csodaszép, panorámás, kutyabarát helyszínen.…

Bármennyire is szeretjük felfedezni a művészek széles spektrumát, mégis újra és újra visszatérünk a XIX. század végének rendkívül termékeny franciaországi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!