Program


Klasszikusok a Föld napján - Négy őselem

Klasszikusok a Föld napján - Négy őselem

A Föld napján a négy alapelemet – víz, tűz, föld, levegő – járjuk körbe a zene nyelvén. Milyennek hallotta Händel a Temze csobogását, Strauss a Duna hullámzását, hogyan tudja szinte láthatóvá tenni Sibelius a tengerek zúgását?

Aktuális előadásokA koncerten Debussy szemével láthatjuk a felhők vonulását, Mendelssohn zenéjén keresztül ismerhetjük meg a Hebridák szikláit és Liszt Ferenc dallamain keresztül élhetjük át Prométheusz szenvedését, aki a tűzzel ajándékozta meg a mitológia szerint az emberiséget.

A népszerű művekkel bejárjuk egész Európát – Angliától Magyarországig Finnország, Ausztria, Franciaország érintésével –, és a legkülönbözőbb zenei stílusirányzatokkal mutatjuk meg a négy elem és a zene találkozását.

De, aki eljön hangversenyünkre, egy különleges ötödik elemmel is találkozhat, ami nem más, mint a jövő. A zeneművek között ugyanis Dr. Rab Árpád jövőkutató tart előadást a föld és az emberiség jövőjéről, sőt, a koncert második felében a nézők kérdéseire is válaszol majd.

Zenei víziók, jövőkutatás és egy kiváló zenekar, amely idén ünnepli fennállásának 170. évfordulóját. Az Erkel Ferenc által alapított Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara lesz a kapocs, ami összeköti az öt elemet, és felejthetetlen élménnyé varázsolja április 22-én a Föld napját.

 

Műsor:

Händel: Vízizene – részletek

Sibelius: Oceanides, op. 73

ifj. J. Strauss: Kék Duna – keringő, op. 314

-

Mendelssohn: Hebridák-nyitány, op. 26

Debussy: Három noktürn – 1. Felhők

Liszt: Prométheusz

 

Vezényel: Paul Marsovszky

Előadást tart: dr. Rab Árpád, jövőkutató

Az est házigazdája: Becze Szilvia, a Bartók Rádió szerkesztő-műsorvezetője

 

Közreműködik a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara

Ajánló


Szűcs Krisztián a ’90-es évek óta az alternatív könnyűzenei színtér egyik emblematikus alakja, alapító tagja a Heaven Street Seven (HS7)…

Közelebb a közönséghez a Várkert Akusztikkal! Népszerű zenei sorozatunk a bensőséges zenei hangulatok kedvelőinek oázisává vált. Exkluzív koncertjeinken népszerű zenészek…

A kazakisztáni ethno-folk együttes európai turnéjuk keretében érkezik Budapestre, hogy nálunk is bemutassák a kazak folklór különleges, ősi hagyományait. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!