Program


Klimt: A csók - Megyesi Balázs műkereskedővel - Filmklub

Klimt: A csók - Megyesi Balázs műkereskedővel - Filmklub

2024-ben is folytatódik a művészeti vetítéseinkhez kapcsolódó filmklubunk. Minden hónap utolsó keddi filmjét a téma meghívott szakértőjével vezetjük fel: útmutatót adunk, mire érdemes figyelni, gondolatébresztő kérdéseket vetünk fel és a téma hazai vonatkozásait is felvillantjuk.

Aktuális előadásokMeghívott vendégünkkel ezúttal Klimt művészetének és a szecessziónak, mint stílusnak a népszerűségéről beszélgetünk majd, amely napjainkban is vitathatatlan, legyen szó galériák és múzeumok kiállításairól, műkereskedelemről vagy a giccs határát súroló kiskereskedelmi ajándéktárgyakról. Azonban nem volt ez mindig így: a 20. század során számos fordulatot vett a stílus megítélése. Megyesi Balázs műtárgyszakértő és műkereskedő „első kézből” mesél majd a szecessziós műtárgyak piacáról, sőt egy hazai vonatkozású Klimt festmény sorsáról is.

Meghívott szakértő: Megyesi Balázs, műtárgyszakértő, műkereskedő

Moderátor: Harsányi-Kovács Ágnes művészettörténész

Ajánló


Leonardo da Vinci a világ legismertebb művésze. E film fókuszában, amely halálának 500. évfordulója alkalmából készült, páratlan festményei és rajzai…

Az amszterdami Rijksmuseum a történelem legátfogóbb Vermeer kiállítását hozta tető alá: 35, a világban szétszórt, ismert munkájából 28-at felsorakoztat.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!