Program


KOGART KORTÁRS GYŰJTEMÉNY finisszázs

KOGART KORTÁRS GYŰJTEMÉNY finisszázs

Búcsúzunk a KOGART Kortárs Gyűjteménytől. A záró eseményeken korhatár nélküli múzeumpedagógia foglakozáson, performanszon valamint rendhagyó tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklők KOGART Kortárs Gyűjtemény kiállító művészeivel. A finisszázs napijeggyel látogatható

15.00 – 16.30 Kortárs arcképcsarnok - Múzeumpedagógiai foglalkozás  

A művész bármit megtehet az ábrázolt személy arcával? Mi történik, ha a bőre most épp pöttyös vagy csíkos lesz? Hogy változik arcunk és tekintetünk, ha darabjaira szedjük, majd újra összerakjuk? Kísérletezz az arccal, készíts úgy portrét, ahogy eddig még nem próbáltad. A Kogart Kortárs Gyűjtemény kiállításban kiállított alkotásokból kiindulva alkotunk portrékat.  

90 perc

17.00 Más megvilágítás – az Eötvös József Gimnázium tanulóinak performansza

A KOGART Kortárs Gyűjtemény kiállításán az Eötvös József Gimnázium tanulói rendhagyó Más megvilágítás című performanszukkal búcsúztatják el a tárlatot. A diákok zenén, táncon és szövegeken keresztül szólaltatják meg az alkotásokat, a különböző kapcsolódási lehetőségek kérdését vizsgálva: Hogyan szólítja meg a kép a nézőt, a néző a képet, a kép a táncost, a táncos a nézőt, a kép a zenészt, a zene a nézőt, illetve a zene a táncost? És egyik néző a másikat? A közös munkából született performanszot, melyet a fiatal korosztály sajátos látásmódja tesz még érdekesebbé, tizenöt Eötvös-diák: Lakó Liza, Lakó Levente, Tóth Sára, Kövesdy Jázmin, Szepessy Dávid, Suhai Szabolcs, Nagy Dániel, Makláry Emma, Probojcsevity Lili, Nagy Anna, Bognár Panni, Nagygyörgy Sára, Fertőszögi Zsófi, Bokor Mira és Visnyai Zoltán mutatja be.

30-40 perc

18.00 Kortárs beszélgetések – Rendhagyó tárlatvezetés a KOGART Kortárs Gyűjtemény kiállító művészeivel.

Aki kérdez: Kosinksy Richárd a kiállítás kurátora. Aki válaszol: Rabóczky Judit szobrászművész, Konok Tamás festő – és szobrászművész, Gáspár György üvegművész.

60 perc

Ajánló


1961 és 1984 között 23 évig a Várkert Bazárban működött a korszak egyik…

Hogyan élték meg az emberek az első világháború hétköznapjait kint a fronton, illetve…

Az elmúlt pár év legjobb magyar alkotásaival várunk minden friss levegőre vágyó filmszeretőt…