Program


Kurátori tárlatvezetés a Derkó ’22 kiállításon

Kurátori tárlatvezetés a Derkó ’22 kiállításon

A Derkovits-ösztöndíjasok beszámoló kiállításának záróeseményeként Sipos Tünde művészettörténész, a kiállítás kurátora tart tárlatvezetést.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 20. szerda, 18:00

Az YBL6 felújított, reprezentatív kiállítóterében látható műalkotásokat tematikai sokszínűség jellemzi. Az alkotások egyaránt hatnak az érzékekre és érzelmekre. A fiatal kortárs alkotók a legaktuálisabb társadalmi eseményekre, környezetvédelmi aspektusokra, egzisztenciális létkérdésekre és a női minőségek megjelenítésére reflektálnak személyes tapasztalásaik tükrében.   A képzőművészet változatos műfajain keresztül a festmények és szobrok mellett nagyméretű grafikák és interaktív installációk is részei a kiállításnak. A digitális technológiák legújabb eszközei innovatív formát és megjelenést adnak a művészeti koncepcióiknak.

Ajánlatunk


A monodráma Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezsőné írásait ötvözve női szemszögből próbálja meg átélhetővé tenni a "Karinthys" életérzést és világszemléletet úgy, hogy közben Karinthy Frigyes magánéletébe is bepillantást nyerhetünk.

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén. Ezúttal Botticelli Primavera című festménye ihletésében klasszikus botanikai ábrázolást készítünk ceruzával, porpasztell krétával és akvarellfestékkel.

A José Luis López-Linares rendezte dokumentumfilm elsősorban Jean-Claude Carrière – tavaly elhunyt – forgatókönyvíró óriást követi, amint Goya mesterműveinek máig ható erejét kutatja egy európai kultúráról, filmvilágról, érzelmekről, festészetről és természetesen Spanyolországról szóló elmélkedéssel teli utazgatás során.

Ajánló


Minden Rembrandt-kiállítást nagy várakozás előz meg, de a most bemutatandó tárlat, mely a londoni National Gallery és az amszterdami Rijksmuseum…

Camille Pissarro nélkül nem lett volna impresszionista mozgalom. Hiszen jogosan nevezzük őt az impresszionizmus atyjának!

Egy intenzív zenei élmény képeket varázsol elénk és a képek láttán is ritmusok, harmóniák szólalnak meg bennünk.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!