Program


lélekMETSZET - Klímaszorongás és öko-gyász: megkerülhetetlen lépések az ökológiai én irányába?

lélekMETSZET - Klímaszorongás és öko-gyász: megkerülhetetlen lépések az ökológiai én irányába?

Belső, mentális működésünk befolyásolja mindennapjainkat, meghatározza emberi kapcsolatainkat, felmerülő kérdéseinkre pedig a pszichológia adhat választ. Szakértőink sebészi pontossággal tárják fel az okokat és megoldásokat, amelyek vendégeink történetein keresztül válnak átélhető keresztmetszetté mindannyiunk számára.

Aktuális előadásokIzgalmas témák hónapról hónapra a Mindennapi Pszichológia magazin és a Várkert Bazár közös programjában. A megújult sorozatnak szeptembertől új műsorvezetője a Prima Primissima és Kamera Hungária-díjas újságíró Al Ghaoui Hesna lesz.

Szeptemberben körbejárjuk a klímaszorongás és öko-gyász témakörét: vajon milyen megkerülhetetlen lépések szükségesek az ökológiai én irányába? Az ember a 21. század elejére globális határhelyzetbe került, jelenlegi életformánk fenntarthatatlan, mert élhetetlenné teszi a Földet. Az ökológiai válság csak úgy enyhíthető, ha gondolkodásunkat és érzelmi világunkat hajlandók vagyunk feladni és emberközpontú világképünket természetközpontúra cseréljük. A klímaszorongás a megkerülhetetlen szenvedés megtapasztalásán keresztül képes lehet bennünket felébreszteni ebből a romboló állapotból, így a mostani krízis nemcsak veszélyt, hanem esélyt is jelenthet számunkra. Eljöhet egy olyan korszak, amelyben az ember végre képes lesz a természetre nem kizsákmányolható "anyamellként" tekinteni, hanem sokkal inkább létezéspartnerként, aki felé ugyanolyan módon képes spontán gondoskodó módon fordulni, mint minden más felé, amivel élete során azonosítja magát.

Al Ghaoui Hesna ismert műsoraival az emberi viselkedés mozgatórugóit mutatta be. Munkája során tapasztalta meg a félelem pszichés és fizikai hatását, amelyről könyvet is írt, Félj bátran címmel. A félelem-bátorság témájával a gyerekeket is megszólította gyerekkönyveivel. A Hősök Tere kezdeményezés nagykövete és a tehetséggondozást támogató Edisonplatform gondolkodói körének tagja.

 

Közreműködők:

Szakértő: Dr. Kőváry Zoltán habilitált egyetemi docens, klinikai szakpszichológus

Vendég: Döbrösi Laura színművésznő, aktivista, környezetvédelmi nagykövet

Műsorvezető: Al Ghaoui Hesna

 

Ajánló


Ami a zenében a harmónia, a légzés és a fókusz, az a jógában az ászana, a prájanama és a meditáció.…

„Az a másfél négyzetméternyi terület, ami a matracod, és az a másfél óra, amit jógára szánsz, leképezi, hogy hol tartasz…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!