Program


Leonardo 500 - művészeti filmvetítés

Leonardo 500 - művészeti filmvetítés

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő, Leonardo 500 című epizódja az egyetemes művészettörténet egyik legismertebb és legjelentősebb alakja, Leonardo da Vinci előtt tiszteleg, halálának ötszázadik évfordulója alkalmából.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. augusztus 29. kedd, 18:00

Felhívjuk szíves figyelmüket hogy a Művészeti Filmvetítések jegyárai 2023.09.01.-től módosulnak.

 

Leonardo az itáliai reneszánsz polihisztor mestere: festőművész, szobrász, építész, természettudós, humanista, és feltaláló egy személyben – ám mindenekelőtt a világ titkai után kutató, fáradhatatlan felfedező. Tudományos feljegyzései és találmányainak leírásai több ezer oldalt tesznek ki, amelyeket összefoglaló néven Da Vinci-kódexeknek neveznek.

Az évforduló alkalmából moziba kerülő film Leonardo firenzei és milánói korszakában született festményeinek (köztük az Angyali üdvözlet, a Háromkirályok imádása, a La Belle Ferronière vagy a Hölgy hermelinnel) bemutatása mellett a kódexek megfejtését kísérli meg, egy egészen új nézőpontból vizsgálva és értelmezve ezt a monumentális művet. A filmben megszólaló szakértők és mérnökök Leonardo tanulmányait olyan új megvilágításba helyezik, amely során a nézők a modern kor vívmányain keresztül ismerhetik meg a mester géniuszát, felfedezve, hogy az ipar, a mérnöki- és orvostudományok, a kommunikáció, az anatómia és a 21. századi modern művészet gyökerei mind Leonardo munkásságáig nyúlnak vissza.

A filmet rendező Francesco Invernizzi munkássága nem ismeretlen a hazai nézőknek, többek között producerként az ő nevéhez fűzödnek A művészet templomai sorozat legsikeresebb részei, köztük a Vatikáni Múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi-képtár 3D és a Raffaello - A festőfejedelem 3D c. filmek is.

Rendező: Francesco Invernizzi
Főszereplők: Antonio Bicchi, Stefano Boeri, Massimo Cacciari, Gigetta Dalli Regoli

Olasz nyelven, magyar felirattal. 90 perc

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Ajánlatunk


A Pink Floyd egy 1964-ben alakult zenekarból formálódott. Miután a zenekar megszűnt, néhány tag – Bob Klose gitáros, Roger Waters basszusgitáros, Nick Mason dobos és a későbbi billentyűs Rick Wright – új zenekart alapított Tea Set néven. Röviddel megalakulásuk után csatlakozott hozzájuk Syd Barrett, aki a zenekar énekes-gitárosa lett.

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén. Miért volt fontos a középkorban (is) a mérgező növények tanulmányozása? Milyen botanikai eredményeket értek el a középkori tudósok, alkimisták? Ez alkalommal egy mérgező növényt, az „ördögi” angyaltrombitát rajzoljuk meg pasztellkrétával vagy festjük meg akvarellel (gouache-sal).

Az amszterdami Rijksmuseum a történelem legátfogóbb Vermeer kiállítását hozta tető alá: 35, a világban szétszórt, ismert munkájából 28-at felsorakoztat.

Ajánló


Az idén 10 éves Várkert Bazár 2017-ben alapított irodalmi sorozata mára a főváros leglátogatottabb havi irodalmi műhelye, fókuszban a klasszikus…

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

A kert a modern festészet fontos témája, ihlető forrása. A londoni Royal Academy of Arts 2016-os kiállítása mintegy 120 remekmű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!