Program


Magyar Nemzeti Táncegyüttes - Téli Tánc - Advent a Várkert Bazárban

Magyar Nemzeti Táncegyüttes - Téli Tánc - Advent a Várkert Bazárban

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészi küldetésének egyik fontos műsortípusa a Folklór- kalendárium című sorozat, amelyben elfeledett, letűnőben lévő hagyományaink, jeles napi szokásaink élednek újra a színpadon, bepillantást engedve régi fonóbéli esték hangulatába, a lucázás vidám eseményeibe, de láthatják a nézők a babonák világához köthető „boszorkánytáncot” éppúgy, mint a hagyományos betlehemezést.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 4. vasárnap, 18:00

A téli ünnepkörről szóló táncesten a szürettől a farsang végéig tartó időszak színes, érdekes tradíciói mellett, természetesen a magyar néptáncé és népzenéé a főszerep.

Színpadra írta: Zs. Vincze Zsuzsa

Tánczenei szerkesztő: Papp István Gázsa

Zeneszerző: Kiss Ferenc

Jelmez: Zs. Vincze Zsuzsa

Díszlet: Tóth Kázmér

Társrendező: Zs. Vincze Zsuzsa, Harangozó-díjas, érdemes művész

Rendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas, kiváló művész

Ajánlatunk


A legnagyobb népi írónk, Móricz Zsigmond szatmári néprajzi gyűjtései során került igazán közel a magyar paraszti kultúrához. A parasztság életének megismerését tartotta legfőbb iskolájának: „Kimeríthetetlen mondanivaló duzzadt bennem, és 25–30 év alatt nem fogyott ki az a tarisznya, amit ott és akkor tömtem meg mohó kapzsisággal a nép életének mindenféle anyagával” – mondta el egy visszaemlékezésében.

„Van már kenyerem, borom is van, Van gyermekem és feleségem. Szivem minek is szomorítsam?” Fesztbaum Béla Boldog szomorú dal című előadása többek között Kosztolányi Dezső író, költő verseiből, novelláiból, újságcikkeiből és útleírásaiból készült.

Hogyan lett Erzsébet a magyarok kedvenc királynéja? Miként zajlottak budai tartózkodásai és mi őrzi ma is Sisi emlékét az egykori Királyi Palota környékén? Sétánkon minden kiderül!

Ajánló


Az idén 18. születésnapját ünneplő kétszeres Fonogram-díjas gyerekzenekar azt vallja, hogy ők nevelik a jövő közönségét. A csapat fő küldetése…

„Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan”

Az amszterdami Rijksmuseum a történelem legátfogóbb Vermeer kiállítását hozta tető alá: 35, a világban szétszórt, ismert munkájából 28-at felsorakoztat.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!