Program


Mennyire intelligens egy mesterséges intelligencia? - Szédületes Tudomány

Mennyire intelligens egy mesterséges intelligencia? - Szédületes Tudomány

Új sorozat a Várkert Bazár tudományos ismeretterjesztő kínálatában! Gundel Takács Gábor vezetésével indulunk a mindennapokban jelenlévő tudományos kérdések nyomába. Izgalmas szakértői beszélgetések és a közönség interaktív bevonása mellett tárjuk fel a tudomány és technológia legfrissebb eredményeit, hogy az este végére mindenre válasz születhessen.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 28. szerda, 19:00

1968-ban a mozikban nézők milliói figyelték döbbenten, ahogy a HAL 9000 nevű mesterséges intelligencia macska-egér játékot játszott az űrhajóssal, akinek tőle függött az élete egy 2001-re álmodott űrutazás során. Bár a helyzet ennyire még ma sem komoly, azt senki sem tudhatja, hogy mi történne, ha Siri, Google, Alexa, Cortana vagy épp Vanda közösen beszélnék meg a problémákat és döntenének a fejünk fölött. Tényleg a mesterséges intelligenciák korát éljük, vagy még mindig csak a jól betanított algoritmusok okoznak számunkra meglepetéseket? Mikor ébredhet tényleg öntudatra a Skynet, és tényleg csak játékszerek lehetünk egy fura jövőben?

Műsorvezető: Gundel Takács Gábor

Szerkesztő-rendező: Bányai Gábor

Vendégek: 

Rab Árpád György trend- és jövőkutató

Jakab Roland az MI Koalíció elnöke

Botzheim János mesterséges intelligencia-kutató

Kömlődi Ferenc jövőkutató, Neumann Társaság

Bárdos Ádám kutató, BME Automated Drive

Galambos Péter

Ajánlatunk


Az idén 10 éves Várkert Bazár 2017-ben alapított irodalmi sorozata mára a főváros leglátogatottabb havi irodalmi műhelye, fókuszban a klasszikus és kortárs magyar irodalommal. 75 est, 250 színpadi vendég, több tízezer látogató. Tartsanak velünk április 2-án is az Aposztróf irodalmi estjén, ahol bemutatkozik a Boldog boldogtalan – Háy János új regénye a színpadon!

Ismerd meg velünk Ybl Miklós egyik remekművének történetét az építésétől egészen napjainkig és gyönyörködj a lenyűgöző budapesti panorámában!

A legnagyobb népi írónk, Móricz Zsigmond szatmári néprajzi gyűjtései során került igazán közel a magyar paraszti kultúrához. A parasztság életének megismerését tartotta legfőbb iskolájának: „Kimeríthetetlen mondanivaló duzzadt bennem, és 25–30 év alatt nem fogyott ki az a tarisznya, amit ott és akkor tömtem meg mohó kapzsisággal a nép életének mindenféle anyagával” – mondta el egy visszaemlékezésében.

Ajánló


Boribon szamócát keres a réten. Szamóca helyett furcsa dolgokat talál: cipőket, inget, kalapot, és egy igazi jóbarátot. Marék Veronika Boribon…

A kert a modern festészet fontos témája, ihlető forrása. A londoni Royal Academy of Arts 2016-os kiállítása mintegy 120 remekmű…

Kinyílik a függöny és elindul a......a szerepjáték? a kőkemény üzlet? az őrjítő szerelem? az opera, ami maga a való élet?…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!