Program


MOME ANIM válogatás - FILMNAP - várKERT mozi

MOME ANIM válogatás - FILMNAP - várKERT mozi

Az elmúlt pár év legjobb magyar alkotásaival várunk minden friss levegőre vágyó filmszeretőt Budapest szívében, egy csodaszép, panorámás, kutyabarát helyszínen. A vetítés előtt a film egyik alkotójával, a rendezővel, az operatőrrel vagy a főszereplővel beszélgetünk, aki betekintést enged a film kulisszái mögé, és mesél majd az előkészületről, a forgatásról és a film utóéletéről is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. augusztus 23. szerda, 21:00

Beszélgetés kezdete: 20:00

Vendég: Hárshegyi Vivien (rendező), Erhardt Domonkos (rendező)

A MOME Anim a MOME Animációs közössége, a magyar animáció egyik meghatározó kreatív műhelye és szellemi centruma. Aktivitása magába foglalja a BA és MA szintű animáció képzési programokat, rövid lefutású szakmai képzéseket, nemzetközi tréning programokat. Az oktatáson túlmutató projekt-, inkubációs- és kutatási tevékenységeket folytat, melyek fókuszában a tehetséggondozás és a tartalomfejlesztés áll. Produkciós tevékenységének keretében hazai és nemzetközi partnerekkel valósít meg különböző animációs projekteket. Gondozza a KISKAKAS animációs filmnapokat, kiállításokat, filmbemutatókat, konferenciákat és szakmai fórumokat rendez. Célja a pályakezdő generációk sikeres indulásának elősegítése és az animáció egyre bővülő alkalmazási területeinek feltérképezése, kutatása. Missziója a magyar animáció elismertségének és sikerének növelése itthon és a nagyvilágban. A Várkert Mozi programjában a MOME Anim legfrissebb munkáiból lesz látható válogatás. A program Erhardt Domonkos Szemem sarka című munkáját is vetítjük, amely az idei Berlinale Generation 14plus szekciójában is szerepelt.

FELHŐK FELETT
Játékidő: 14 perc

Egy lány újra szerelmes lesz, ami rettegéssel tölti el. Elmenekül a helyzet elől, miközben örvényként ragadják magukkal régi emlékei. Képzeletében újraéli az első szerelem keserveit és válaszúthoz érkezik - képes lesz-e újra bízni az ismeretlenben?

Rendező: Hárshegyi Vivien

AVANT
Játékidő: 4 perc

A tér és az abban való lét, valamint a hozzájuk társuló energiák kölcsönhatásával foglalkozom. A nyugalmi állapot, majd az abból való kibillenés, majd ismételten oda való visszatérés képez keretes szerkezetet, ez a fajta kettősség, és a köztük levő egyensúlyteremtés bemutatásáról szól.

Rendező: Mostoha Marcell

BABY STEPS
Játékidő: 5 perc

Egy kamaszlány a fürdőszobában próbál napirendre térni afölött, hogy váratlanul megtudja, anya lesz. Ő és a néző lépésről lépésre haladnak az elfogadás útján.

Rendező: Lydia Reid & Julia Tudisco

APÁD
Játékidő: 16 perc

A hegedűművész Miklós örökös megfelelési kényszere szorongássá alakul, és ez megpecsételi az életét. Egy balesetet követően a purgatóriumban találja magát, ahol a már korábban elhunyt apja várja, hogy elkísérje Istenhez. A rossz természetű apával az út egy igazi kínszenvedés. Útjuk során Miklós számára kiderül, hogy miért vált egy szorongó emberré aki önmagát hibáztatja, és folyton válaszokat keres sorsára. A válaszokért pedig meg kell járnia purgatóriumot.

Rendező: Kühnel-Szabó Anita

REMETE SZIGET
Játékidő: 17 perc

Cassi fontos küldetésből siet haza, de egy baleset következtében egy apró szigeten reked. Megismerkedik az ott élő remetével, akivel új csónak keresésére indulnak. Kalandjuk arra készteti őket, hogy újraértékeljék világnézetüket.

Rendező: Mariai Gábor

THE CURSE OF THE BLACK ROSE
Játékidő: 10 perc

Egy intuitívan formálódó újjászületéses mese, ami egy rég elfelejtett misztikus boszorkányról szól. Egy természetbéli kémikus, aki az élet szellemének titkát kutatja és minden vágya eltörölni a fekete kalickába zárt, síró rózsa átkát. Csak egy sárga kapucnis gyermek segíthet a sorsán, aki nem hisz az átkokban.

Rendező: Bárány Lili

THE PATTERN
Játékidő: 14 perc

A The Pattern című animációs rövidfilm egy 13 és fél perc hosszú digitális rajzanimáció. A történetben három főszereplőt ismerhetünk meg, akik külön szubjektív világokban élnek ugyan, de mindhármuknak ugyanarra a sárga virágra van szüksége a boldogság eléréséhez. Egy széttört, szürreális világban rekedt kövér férfi a lerombolt, mézből készült házát szeretné újraépíteni. Egy régi science fiction-filmbe zárt öregember a pusztító robotok megjelenése előtti természetes környezet iránt érez nosztalgiát. Egy játékos mesevilágban élő kisfiú pedig az anyukája eltört virága helyett szeretne szerezni egy ugyanolyat.

Rendező: Bogyó Péter

ÚTVESZTŐ
Játékidő: 6 perc

Rendező: Cornejo Judit & Komán Kitti

SZEMEM SARKA
Játékidő: 6 perc

A fiú egyedül van a buszmegállóban, egy utolsó slukkot szív a cigarettájából. A buszon minden zörög és nyikorog, az ablakon át elhalad a sötét város. És akkor ott van ő, tükröződik az üvegben. A tekintetük találkozik: a nő mosolyog; a fiú verejtékezik. Erhardt Domonkos animációs rövidfilmje expresszionista fametszeteket idéző stílusban és álomszerű színekben örökíti meg az illékony egymásratalálás varázsát.

Erhardt Domonkos Szemem sarka című filmjének világpremierje az idei Berlinale Generation 14plus szekciójában volt.

Rendező: Erhardt Domonkos

FILMNAP - várKERT mozi
MOME ANIM válogatás

Esőnap:2023. augusztus 30.
Tájékoztató eső, rossz időjárás esetére>>>

Szakmai együttműködő partner: Filmhu - a magyar moziportál

Ajánlatunk


"A narancsvörös sátrak is/Mint a káprázat karikái/Vagy mint izzó gömb-madarak/Kezdtek az időn kívül szállni” Henri Gonzo a Fran Palermo zenekar vezetőjeként már több mint egy évtizede a hazai popzenei élet meghatározó kulcsfigurája, április végén új felállásban lép színpadra.

Hogyan lett Erzsébet a magyarok kedvenc királynéja? Miként zajlottak budai tartózkodásai és mi őrzi ma is Sisi emlékét az egykori Királyi Palota környékén? Sétánkon minden kiderül!

A „Szelíden és szilárdan” című előadás elénk tárja Szabó Magda életét, felidézi az írónő kivételes pályaívét, gyermekkorát, szüleihez fűződő kapcsolatát, házasságát, íróvá érését.

Ajánló


Az Alhambra – a legjobb állapotban fennmaradt középkori muzulmán palotaváros – Naszrid-dinasztia kori építői olyan igényesek voltak, hogy technikájuk egy…

Áprilisban ismét jelentkezik a Várkert Bazár egyedülálló, saját irodalmi táncprodukciója, a Grecsó fivérek előadásában Többet magunkról címmel. Az est különös…

Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem különleges és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!