Program


Napraforgók vonzásában - Van Gogh remekműveinek titkai - művészeti filmvetítés

Napraforgók vonzásában - Van Gogh remekműveinek titkai - művészeti filmvetítés

Vincent van Gogh napraforgói legismertebb munkái közé tartoznak, sőt, a művészettörténet legreprezentatívabb képei közé soroljuk őket. Az amszterdami Van Gogh Múzeum egy óriási, új kérdéseket feszegető kiállítást hívott életre, melynek központi eleme van Gogh öt, közgyűjteményben őrzött, vázában álló napraforgókat ábrázoló képe volt.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 3. szombat, 18:00

A napraforgók ugyan azonnal felismerhetők, de dokumentumfilmünk igyekszik nem felszínes maradni, és felderíteni sok-sok kérdésre a választ e művekkel kapcsolatban. Például honnan a témaválasztás? Miért éppen ezen egzotikus, hosszú szárú, aranyló fejű növényeket választotta van Gogh? Mikor érkezett a virág Európába? Hogyan viszonyultak hozzá a van Goghot megelőző festőnemzedékek? Milyen üzenetet hordoznak e sorozat képei? Miben térnek el egymástól? Mire jöttek rá azok a tudósok, akik behatóan tanulmányozták e munkákat? Mindezen kérdések megválaszolásra kerülnek ebben az érdekfeszítő dokumentumfilmben, melynek segítségével bejárjuk Amszterdamot, Tokiót, Philadelphiát, Londont és Münchent is, hogy soha nem látott részleteket villantsunk meg mind az öt munkából.

Mind az öt kép egyedülálló, saját keletkezéstörténettel bír; hiszen ne felejtsük el, a művészettörténet egyik legélettelibb időszakában keletkeztek! Mind az öt festmény olyan veszélyeztetett állapotban van, hogy valószínűleg sosem állítják ki őket így, együtt. Így csak dokumentumfilmünk teremti meg a lehetőséget a virtuális tárlatvezetésre, méghozzá óriás vásznon!

A nézők számára az értelmezések új horizontja tárul fel mind az impresszionista mester magánéletét, mind pályáját tekintve.

Rendezte: David Bickerstaff
Vetítési idő: 89 perc
Korhatár: 12
Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Ajánlatunk


Az idén 10 éves Várkert Bazár 2017-ben alapított irodalmi sorozata mára a főváros leglátogatottabb havi irodalmi műhelye, fókuszban a klasszikus és kortárs magyar irodalommal. 75 est, 250 színpadi vendég, több tízezer látogató. Tartsanak velünk április 2-án is az Aposztróf irodalmi estjén, ahol bemutatkozik a Boldog boldogtalan – Háy János új regénye a színpadon!

„Van már kenyerem, borom is van, Van gyermekem és feleségem. Szivem minek is szomorítsam?” Fesztbaum Béla Boldog szomorú dal című előadása többek között Kosztolányi Dezső író, költő verseiből, novelláiból, újságcikkeiből és útleírásaiból készült.

„Én a kába arisztokrata-asztronauta mit hozhat ki még ebből az éjből?”

Ajánló


„Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan”

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

Boribon szamócát keres a réten. Szamóca helyett furcsa dolgokat talál: cipőket, inget, kalapot, és egy igazi jóbarátot. Marék Veronika Boribon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!