Program


Nyáresti koncertek a Magyar Állami Népi Együttes zenekarával - Bartók Béla népzenéje

Nyáresti koncertek a Magyar Állami Népi Együttes zenekarával - Bartók Béla népzenéje

A gyönyörű, magával ragadó környezet teremti meg azt az atmoszférát, mely segítségével a zene egy különleges világába emelkedhetünk, a klasszikus zene – Liszt, Bartók, Kodály, Brahms –, a népzene és a népies műdal világába. A Magyar Állami Népi Együttes zenekara egymásra válaszként szólaltatja meg ezen zeneszerzők muzsikáját és az őket ihlető, hol népi, hol városi cigányzenekari hangulatokat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. július 4. csütörtök, 19:00

Esőhelyszín: Rendezvényterem

Bartók Béla a világ egyik legismertebb magyar zeneszerzője. Előadóművészi, kutatói, tanári munkássága hazánk magyar zeneirodalmának alapköve. Mind a mai napig a legnagyobb koncerttermek közkedvelt zeneszerzője. A Kárpát-medence népzenei hagyományát a velünk együtt élő nemzetiségek népzenei örökségével párhuzamosan kutatta, hiszen vallotta, hogy csak akkor érthetjük saját kultúránk kincseit, ha ezt a velünk együtt élő népekkel értelmezzük.

Ajánlatunk


Az Alhambra – a legjobb állapotban fennmaradt középkori muzulmán palotaváros – Naszrid-dinasztia kori építői olyan igényesek voltak, hogy technikájuk egy részét egészen a fraktálgeometria feltalálásáig nem tudták teljesen megmagyarázni. Mivel szinte az összes levéltári anyag megsemmisült, tervezési elveiket jószerével csak deduktív módszerekkel ismerhetjük meg.

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

A kert a modern festészet fontos témája, ihlető forrása. A londoni Royal Academy of Arts 2016-os kiállítása mintegy 120 remekmű segítségével mutatja be e közkedvelt motívum szerepét, alakváltozásait az 1860-as évektől az 1920-as évekig, az impresszionizmustól az avantgárdig.

Ajánló


Nagyszabású, exkluzív koncerttel érkezik tavasszal a Várkert Bazár színpadára a kivételes tehetségű, nemzetközileg is elismert énekesnő Király Linda és a…

Áprilisban ismét jelentkezik a Várkert Bazár egyedülálló, saját irodalmi táncprodukciója, a Grecsó fivérek előadásában Többet magunkról címmel. Az est különös…

Minden Rembrandt-kiállítást nagy várakozás előz meg, de a most bemutatandó tárlat, mely a londoni National Gallery és az amszterdami Rijksmuseum…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!