Program


Orchester Jakobsplatz München: Az ősi törvény / BTF 2018

Orchester Jakobsplatz München: Az ősi törvény / BTF 2018

Ewald André Dupont 1923-ban, Berlinben bemutatott némafilmje (A régi törvény) a jeles alkotó első, rendezőként jegyzett filmje, mely egy jellegzetes apa-fiú történetet mesél el.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 22. vasárnap, 19:30

Az apa a 19. századi kelet-európai zsidók hagyománytisztelő életét éli, s ebben a szellemben neveli gyermekét is, aki viszont már új eszmékben hisz és egy vándortársulat előadását látva maga is színésszé szeretne válni. A német változatból sem az eredeti negatív, sem pedig kópiák nem maradtak fenn.

A világ különböző filmarchívumaiban viszont az exportváltozat több kópiája is fellelhető volt, ám ezek helyenként rövidebbek és eltérnek a jelenetek eredeti sorrendjétől. Lothar Schwab 1984-ben a Deutsche Kinemathek számára elkészítette az eredeti fekete-fehér változat első rekonstrukcióját.

Később újabb források kerültek elő, melyek ösztönzést adtak egy újabb rekonstrukciós változathoz. A filmhez 2017-ben Philippe Schoeller komponált új zenét, melyet a müncheni Orchester Jakobsplatz a vetítéssel egyidőben, élőben, Daniel Grossmann vezényletével ad elő.

Ajánlatunk


Szeretjük a zenét és szeretjük a képzőművészetet is. Egy intenzív zenei élmény képeket varázsol elénk, egy festmény láttán pedig ritmusok, harmóniák „szólalnak meg” bennünk. Tán bele sem gondoltunk még abba, hogy a zene és a képzőművészet közötti kapcsolat nemcsak véletlenszerűen erősíti a befogadói élményt, hanem tudatos alkotói szándék is állhat a háttérben.

Minden Rembrandt-kiállítást nagy várakozás előz meg, de a most bemutatandó tárlat, mely a londoni National Gallery és az amszterdami Rijksmuseum közreműködésével jött létre, felülmúlja az eddigieket.

Hogyan lett Erzsébet a magyarok kedvenc királynéja? Miként zajlottak budai tartózkodásai és mi őrzi ma is Sisi emlékét az egykori Királyi Palota környékén? Sétánkon minden kiderül!

Ajánló


Ismerd meg velünk Ybl Miklós egyik remekművének történetét az építésétől egészen napjainkig és gyönyörködj a lenyűgöző budapesti panorámában!

A kert a modern festészet fontos témája, ihlető forrása. A londoni Royal Academy of Arts 2016-os kiállítása mintegy 120 remekmű…

Az EXHIBITION ON SCREEN sorozat filmjében egy olyan tárlatra léphetnek be a nézők, amelynek köszönhetően Hieronymus Bosch művei a világ…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!