Program


"Örök illúzióért törekvő lelkünk" - Irodalmi szerelmek X. - Várkert Irodalom

"Örök illúzióért törekvő lelkünk" - Irodalmi szerelmek X. - Várkert Irodalom

2022. február 14-én, a szerelmesek napján indul a Várkert Irodalom Aposztróf sorozatának 2022-es évada, amikor ismét a közönség kedvencével készülünk: az irodalmi, beszélgetős programok sorában tizedik alkalommal rendezzük meg az Irodalmi szerelmek estet. Ez minden alkalommal különleges esemény, ahol a magyar klasszikus és kortárs irodalmi élet nagyjai kicsit más oldalukról mutatkoznak be.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 14. hétfő, 19:00

"Örök illúzióért törekvő lelkünk" - Irodalmi szerelmek X. - Várkert Irodalom

Ezeken az alkalmakon ugyanis a versek, regények, lírai, prózai alkotások mellett az élet, a küzdelmek, a sikerek, a szerelmek – egy alkotó élet-pillanatai kerülnek középpontba. A felolvasószínházban az írók, költők saját szövegei, akár levelei elevenednek meg, mi pedig ezeket a szövegeket szerelmeik szemszögéből is vizsgáljuk. Az est fókuszába ezúttal a századforduló magyar irodalmának három kultikus alkotója: Tersánszky Józsi Jenő, Bródy Sándor és Karinthy Frigyes kerül

Közreműködők:
Fráter Zoltán irodalomtörténész
Tenki Réka Jászai Mari-díjas színművész
Hevér Gábor színművész
Juhász Anna, irodalmár, szerkesztő

Ajánlatunk


2024-ben is folytatódik a művészeti vetítéseinkhez kapcsolódó filmklubunk. Minden hónap utolsó keddi filmjét a téma meghívott szakértőjével vezetjük fel: útmutatót adunk, mire érdemes figyelni, gondolatébresztő kérdéseket vetünk fel és a téma hazai vonatkozásait is felvillantjuk.

Egy cukrász, aki elveszik az édességek világában. Egy elhanyagolt asszony, aki elégedetlen sorsával. Egy fekete ruhás idegen, akiről senki sem tudja kicsoda és mit akar. Végül pedig egy torta, ami felforgatja a cukrászat mindennapjait.

Szeretjük a zenét és szeretjük a képzőművészetet is. Egy intenzív zenei élmény képeket varázsol elénk, egy festmény láttán pedig ritmusok, harmóniák „szólalnak meg” bennünk. Tán bele sem gondoltunk még abba, hogy a zene és a képzőművészet közötti kapcsolat nemcsak véletlenszerűen erősíti a befogadói élményt, hanem tudatos alkotói szándék is állhat a háttérben.

Ajánló


"A narancsvörös sátrak is/Mint a káprázat karikái/Vagy mint izzó gömb-madarak/Kezdtek az időn kívül szállni” Henri Gonzo a Fran Palermo zenekar…

Áprilisban ismét jelentkezik a Várkert Bazár egyedülálló, saját irodalmi táncprodukciója, a Grecsó fivérek előadásában Többet magunkról címmel. Az est különös…

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!