Program


Petőfi koncert - Ferenczi György, az 1ső Pesti Rackák és a MAO koncertje

Petőfi koncert - Ferenczi György, az 1ső Pesti Rackák és a MAO koncertje

Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák Magyarország leginnovatívabb bigbandje, a Modern Art Orchestra közreműködésével lép színpadra.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. július 24. hétfő, 20:00

A Hangzó Helikon-sorozat keretében látott napvilágot 2006-ban Ferenczi Petőfi című lemeze Jutasi Tamás és a Rackajam együttes közreműködésével. Céljuk Petőfi Sándor verseinek olyan formában való tolmácsolása volt, hogy azok minél több fiatalhoz jussanak el. Ferenczi György és a Rackajam az a zenekar, amely – Hobó után – a legtöbb verset tartja repertoárján. A világ egyik legjobb szájharmonikásaként kitüntetett zenész (1993 Trossingen) a Rackajam együttessel 2005 óta közösen játszik fúziós zenét, amiben fontos szerepet tölt be a magyar népzene és a világzene. Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák Magyarország leginnovatívabb bigbandje, a Modern Art Orchestra közreműködésével lép színpadra.

A műsorukban elhangzó Petőfi-dalok lényegét talán Lackfi János költő fogalmazta meg a legpontosabban: „A Petőfi-ipar évtizedek óta szállítja a lakodalmassá szelídített nótákat. Most viszont hála Ferenczi Györgynek és társainak, itt dübörög az igazi, az irgalmatlan, a megalkuvást nem ismerő, bluesos-rockos, kőkemény Sándor. Magyartanárok, magyarok, tanárok és nem tanárok, figyelem!”

Esőnap: 2023. július 24.
Tájékoztató eső, rossz időjárás esetére >>>

Ajánlatunk


Az Alhambra – a legjobb állapotban fennmaradt középkori muzulmán palotaváros – Naszrid-dinasztia kori építői olyan igényesek voltak, hogy technikájuk egy részét egészen a fraktálgeometria feltalálásáig nem tudták teljesen megmagyarázni. Mivel szinte az összes levéltári anyag megsemmisült, tervezési elveiket jószerével csak deduktív módszerekkel ismerhetjük meg.

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a Napfonat adja. Öt szabad hang összefonódása, ami együtt valami többet alkot, polifonikus egységük néha kórusra emlékeztető erővel szól, máskor egy-egy lágy egyéni hang kerül középpontba, ötük harmóniáját pedig elemi ritmus kíséri majd.

Egy cukrász, aki elveszik az édességek világában. Egy elhanyagolt asszony, aki elégedetlen sorsával. Egy fekete ruhás idegen, akiről senki sem tudja kicsoda és mit akar. Végül pedig egy torta, ami felforgatja a cukrászat mindennapjait.

Ajánló


A „Szelíden és szilárdan” című előadás elénk tárja Szabó Magda életét, felidézi az írónő kivételes pályaívét, gyermekkorát, szüleihez fűződő kapcsolatát,…

A kert a modern festészet fontos témája, ihlető forrása. A londoni Royal Academy of Arts 2016-os kiállítása mintegy 120 remekmű…

Áprilisban ismét jelentkezik a Várkert Bazár egyedülálló, saját irodalmi táncprodukciója, a Grecsó fivérek előadásában Többet magunkról címmel. Az est különös…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!