Program


Rejtélyes történelem - IV. Károly király visszatérési kísérleteinek rejtélyei

Rejtélyes történelem - IV. Károly király visszatérési kísérleteinek rejtélyei

1921 folyamán IV. Habsburg Károly magyar király svájci száműzetéséből két ízben is visszatért Magyarországra, hogy újra átvegye az uralmat és az államügyek intézését. Horthy Miklós kormányzó azonban mindkétszer szembefordult vele, sőt, a második visszatérésekor katonai összecsapásra is sor került Budaörsön.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 30. csütörtök, 19:00

A környező országok tiltakozására a királyt letartóztatták és Madeira szigetére száműzték, ahol hamarosan meghalt. Ám miért gondolta azt Károly, hogy az antant nem ellenezné a visszatérését? Miben bíztak a legitimisták, amikor mellé álltak? Honnan verbuválta a hozzá hű haderőt? Horthy vajon elárulta esküjét és/vagy a nemzeti érdeket szolgálta, amikor nem adta át a kormányzást? E sok kérdés némelyikére még ma sem tudjuk a pontos választ – ám vannak alapos feltételezéseink.

Vendég: Zeidler Miklós, az ELTE BTK egyetemi docense

Állítsa össze bérletét! Vásároljon 15% kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet személyesen jegypénztárunkban vagy honlapunkon keresztül. Jegyével az Új világ született című állandó kiállításunkat 15% kedvezménnyel tekintheti meg 2019. június 30-ig.

Ajánlatunk


Hogyan lett Erzsébet a magyarok kedvenc királynéja? Miként zajlottak budai tartózkodásai és mi őrzi ma is Sisi emlékét az egykori Királyi Palota környékén? Sétánkon minden kiderül!

2022 után ismét a Várkert Bazárban koncertezik a nyolcvanas évek kultikus csapata, az Európa Kiadó. Annak idején villámgyorsan váltak a hazai alternatív rockzenei élet meghatározó együttesévé és kisebb-nagyobb megszakításokkal a kilencvenes évek középig működött a zenekar.

Ünnepeljétek velünk az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát a május 31-től június 2-ig tartó VárkertFeszt művészeti fesztiválunkon! A háromnapos rendezvénysorozaton izgalmas családi eseményekkel, fergeteges koncertekkel, irodalmi programokkal, tárlatvezetésekkel, workshopokkal és különleges gasztro-meglepetésekkel várjuk a kicsiket és a nagyokat a Várkert Bazárban.

Ajánló


Áprilisban ismét jelentkezik a Várkert Bazár egyedülálló, saját irodalmi táncprodukciója, a Grecsó fivérek előadásában Többet magunkról címmel. Az est különös…

Ismerd meg velünk Ybl Miklós egyik remekművének történetét az építésétől egészen napjainkig és gyönyörködj a lenyűgöző budapesti panorámában!

Nagyszabású, exkluzív koncerttel érkezik tavasszal a Várkert Bazár színpadára a kivételes tehetségű, nemzetközileg is elismert énekesnő Király Linda és a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!