Program


Rejtélyes történelem - Liszt-rejtélyek: Lángész és titkok közelrőli

Rejtélyes történelem - Liszt-rejtélyek: Lángész és titkok közelrőli

Igaz-e, hogy Beethoven az első bécsi koncertjén homlokon csókolta a kisfiú Liszt Ferencet? Az Esterházy hercegek vajon segítették, vagy hátráltatták a csodagyerek művészi pályájának kibontakozását? A forradalmak szimpatizánsa volt, vagy az arisztokrata szalonok kedvence? Miért nem alapított „rendes” családot gyermekei anyjával, Marie d’Agoult grófnővel?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 26. csütörtök, 19:00

Miért támogatta önzetlenül Wagnert, aki pedig elcsábította leányát, a házasságtörésbe bonyolódó Liszt Cosimát? Miért nem engedélyezte a pápa a házasságát Carolyne zu Sayn-Wittgenstein hercegnővel? Igaz-e, hogy a hercegnő a szerző tudta nélkül kínosan kompromittáló szövegeket írt bele a cigányzenéről szóló kéziratába? A muzsikus miben volt nagyobb: mint koncertező virtuóz vagy mint komponista? És hogyan tarthatta magát magyarnak, ha egyszer „nyelvében él a nemzet” – márpedig ő nagyon keveset tudott magyarul?

Domokos Zsuzsanna zenetörténésznek, a Liszt-életmű avatott kutatójának segítségével indulunk az izgalmas Liszt-rejtélyek nyomába.

Ajánlatunk


2022 után ismét a Várkert Bazárban koncertezik a nyolcvanas évek kultikus csapata, az Európa Kiadó. Annak idején villámgyorsan váltak a hazai alternatív rockzenei élet meghatározó együttesévé és kisebb-nagyobb megszakításokkal a kilencvenes évek középig működött a zenekar.

2024-ben is folytatódik a művészeti vetítéseinkhez kapcsolódó filmklubunk. Minden hónap utolsó keddi filmjét a téma meghívott szakértőjével vezetjük fel: útmutatót adunk, mire érdemes figyelni, gondolatébresztő kérdéseket vetünk fel és a téma hazai vonatkozásait is felvillantjuk.

A „Szelíden és szilárdan” című előadás elénk tárja Szabó Magda életét, felidézi az írónő kivételes pályaívét, gyermekkorát, szüleihez fűződő kapcsolatát, házasságát, íróvá érését.

Ajánló


Egy cukrász, aki elveszik az édességek világában. Egy elhanyagolt asszony, aki elégedetlen sorsával. Egy fekete ruhás idegen, akiről senki sem…

Ünnepeljétek velünk az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát a május 31-től június 2-ig tartó VárkertFeszt művészeti…

Hogyan lett Erzsébet a magyarok kedvenc királynéja? Miként zajlottak budai tartózkodásai és mi őrzi ma is Sisi emlékét az egykori…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!