Program


Rejtélyes történelem - Mátyás király - valóság és legenda

Rejtélyes történelem - Mátyás király - valóság és legenda

A Rejtélyes történelem című sorozat kevésbé ismert, vagy ismertnek vélt, de sokszor tévhitekkel övezett történeti esemény nyomába eredve vizsgálja a magyar múlt egyes kérdéseit. A program házigazdája Katona Csaba történész, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának munkatársa, aki minden témát egy meghívott történésszel jár körbe és mutat be a közönségnek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 2. kedd, 19:00

Hunyadi Mátyás a magyar történeti köztudat egyik legkedveltebb alakja. Amikor történelmi szereplők népszerűségét mérik Magyarországon, Mátyás király rendre a top háromban végez. Mondjuk ki, ő a magyar királyok között egy igazi „sztár”. Ugyanakkor pont emiatt: mindent tudni vélünk vele kapcsolatosan, már-már közeli ismerősként szemléljük őt, és vannak, akik szinte szakrális személyként beszélnek róla. Emellett a filmek és az irodalmi alkotások, sőt a politikai szándékok is befolyásolhatják a megítélését. Vajon a „közvélekedés” milyen viszonyban van a magyar középkorkutatás eddig elért eredményeivel? 

 

A kérdésre adható lehetséges válaszról és a téma érdekességeiről Katona Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár történésze vendégével, Horváth Richárd történésszel beszélget majd. 

Ajánlatunk


A „Szelíden és szilárdan” című előadás elénk tárja Szabó Magda életét, felidézi az írónő kivételes pályaívét, gyermekkorát, szüleihez fűződő kapcsolatát, házasságát, íróvá érését.

Ünnepeljétek velünk az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát a május 31-től június 2-ig tartó VárkertFeszt művészeti fesztiválunkon! A háromnapos rendezvénysorozaton izgalmas családi eseményekkel, fergeteges koncertekkel, irodalmi programokkal, tárlatvezetésekkel, workshopokkal és különleges gasztro-meglepetésekkel várjuk a kicsiket és a nagyokat a Várkert Bazárban.

2022 után ismét a Várkert Bazárban koncertezik a nyolcvanas évek kultikus csapata, az Európa Kiadó. Annak idején villámgyorsan váltak a hazai alternatív rockzenei élet meghatározó együttesévé és kisebb-nagyobb megszakításokkal a kilencvenes évek középig működött a zenekar.

Ajánló


Áprilisban ismét jelentkezik a Várkert Bazár egyedülálló, saját irodalmi táncprodukciója, a Grecsó fivérek előadásában Többet magunkról címmel. Az est különös…

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

"A narancsvörös sátrak is/Mint a káprázat karikái/Vagy mint izzó gömb-madarak/Kezdtek az időn kívül szállni” Henri Gonzo a Fran Palermo zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!