Program


Rendhagyó tárlatvezetés a Jáky-gyűjteményben - Juhász Anna irodalmárral, Balla Eszter színművésszel

Rendhagyó tárlatvezetés a Jáky-gyűjteményben - Juhász Anna irodalmárral, Balla Eszter színművésszel

"Azt kérdezed, ki vagyok, micsoda kis lélek vagyok" - kérdezi Madár című verse első soraiban a XX. századi magyar irodalom egyik kulcsfigurája, Szabó Magda.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 24. szombat, 16:00

Vagyok, aki vagyok - mondja a Jáky-gyűjteményt bemutató kiállítás címe, de vajon ez az én miként lép elő egy festmény és vers mögül? Hány „én” van a zajos és sokszor reménytelen történetű XX. századi sorsban, s mit mesél a generációk történetéről egy-egy festmény vagy vers? Milyen háttere van a háború utáni magyar festészetnek és hogyan kapcsolódik egy-egy kép témája az irodalomhoz, a költőkhöz? Mit üzen Nagy László, Nemes Nagy Ágnes, Pilinszky János sokszor metszően őszinte, szikár, dühös vagy csenddel teli szava a kiállításon látható képek festőinek? Vajda Lajos, Gyarmathy Tihamér, Anna Margit, vagy épp Kondor Béla, Barcsay Jenő, Tóth Menyhért képei elevenednek meg az irodalmi tárlatvezetésen a kapcsolódó versek, naplók, szövegek által, hogy megértsük a művészet időntúliságát, ahogy a költő mondja: "Vagyok az élő suhanás, vagyok az élő zuhanás."

A tárlatvezetést Juhász Anna irodalmár és Balla Eszter színművész tartja.

Ajánlatunk


Bármennyire is szeretjük felfedezni a művészek széles spektrumát, mégis újra és újra visszatérünk a XIX. század végének rendkívül termékeny franciaországi időszakához: Monet, Renoir, Manet, Degas, Van Gogh, Matisse, Morisot, Cassatt, Whistler... és mindenekelőtt Paul Cézanne művészetéhez, akit Picasso egyszerűen csak mindannyiunk atyjának nevezett.

A godfater., az alig 2 éve alakult, de már Artisjus- és Fonogram-díjas, sokak által csak új, honi supergroupként emlegetett rockformáció. A banda sikerét nemcsak slágereik, hanem a zenekar összetétele is garantálta. 

Az elmúlt pár év legjobb magyar alkotásaival várunk minden friss levegőre vágyó filmszeretőt Budapest szívében, egy csodaszép, panorámás, kutyabarát helyszínen.

Ajánló


Prosper Merimée Carmen című remekműve nyomán, néhány gondolat Bizet operájának részletére. Klasszikus és kortárs fúzió, melynek dallamai egyedi atmoszférába keverednek,…

Az elmúlt pár év legjobb magyar alkotásaival várunk minden friss levegőre vágyó filmszeretőt Budapest szívében, egy csodaszép, panorámás, kutyabarát helyszínen.…

A 2022 nyarán útjára indult YBL POP célja, hogy izgalmas, a nagyközönség számára ritkán hallható könnyűzenei produkciókat hozzon a Várkert…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!