Program


Sena Dagadub - Várkert Akusztik

Sena Dagadub - Várkert Akusztik

Sena Dagadu 20 évvel ezelőtt odatévedt egy budai hip-hop klubba és baráti unszolásra megragadott egy szabad mikrofont. Ez pedig meghatározó pillanatnak bizonyult a magyar könnyűzene történetében, hisz a mikrofont azóta se tette le és a ghánai-magyar énekesnő a hazai popkultúra megkerülhetetlen figurája lett.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 20. csütörtök, 19:00

Sena Dagadu 20 évvel ezelőtt odatévedt egy budai hip-hop klubba és baráti unszolásra megragadott egy szabad mikrofont. Ez pedig meghatározó pillanatnak bizonyult a magyar könnyűzene történetében, hisz a mikrofont azóta se tette le és a ghánai-magyar énekesnő a hazai popkultúra megkerülhetetlen figurája lett.

Sena 2003-as debütáló albuma, a First One emblematikus lemeze lett a 2000-es évek első felének és hamarosan országosan ismertté tette az énekesnőt. Habár Sena azóta még számtalan szóló anyagot készített, leginkább mégis csapatjátékosként vált ismertté. A Kamu, a Barabás Lőrinc Eklektric után az elmúlt két évtizedben az Irie Maffia énekesnőjeként dolgozott. A zenekarral bejárták az országot és közel 15 más nagyvárost New Yorktól Párizsig, Londontól Accráig. Sena az együttes mellett is tudott nemzetközi karriert építeni, tucatnyi európai turnén van már túl, közreműködött a francia Irie Ites kiadóval, DJ Vadimmal és számos egyéb formációval jelent meg világszerte. Jelenleg talán a legnépszerűbb a belga drum and bass DJ Murdockkal közös kollaboráció, amely leghallgatottabb magyar vonatkozású dal a Spotifyon. Sena egy igazi zenei kaméleon, minden nehézség nélkül belesimul az adott környezetbe, legyen az reggae vagy rockzene, disco vagy hip-hop, de nem okoz gondot gospelt énekelni egy pápai szentmisén vagy duettezni Presser Gáborral. A sok siker és zenei tapasztalat ellenére sem hivalkodó típus, zenéjében igyekszik mindig a saját belső egységét megőrizni és a számára oly fontos üzeneteket közvetíteni. Sena bár könnyűszerrel csavarja ujja köré a közönségét könnyed slágerekkel, számára a kihívást a mélyebb, meditatívabb előadások jelentik, ezért is hozta létre új formációját a Sena Dagadub-ot, amelynek műsora az énekesnő spirituális arcát mutatja meg. A jamaicai dub, a jazz fuvola és Sena füstös hangja igazán egyedi hangulatot teremt. Nem siet sehova, egyszerre változatos, de repetitív. Megmutatja, hogy érdemes néha lelassulni és körülnézni ebben a végtelenül felgyorsult világban. Igyekszik szabadon engedni a zenét, amit manapság hajlamosak vagyunk aranykalitkába zárva tartani.

Közreműködők:

Sena Dagadu – ének

Élő Márton - billentyű, elektronika

Pásztor Ákos - fuvola

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

Ajánlatunk


Gustav Klimt Csókja a világ egyik legismertebb és legtöbbet reprodukált festménye. Talán ez a legnépszerűbb poszter a diákkollégiumok falán Pekingtől Bostonig.

Boribon szamócát keres a réten. Szamóca helyett furcsa dolgokat talál: cipőket, inget, kalapot, és egy igazi jóbarátot. Marék Veronika Boribon és Annipanni, valamint Boribon kirándul könyvei alapján készült vidám, zenés bábelőadás.

Az idén 10 éves Várkert Bazár 2017-ben alapított irodalmi sorozata mára a főváros leglátogatottabb havi irodalmi műhelye, fókuszban a klasszikus és kortárs magyar irodalommal. 75 est, 250 színpadi vendég, több tízezer látogató. Tartsanak velünk április 2-án is az Aposztróf irodalmi estjén, ahol bemutatkozik a Boldog boldogtalan – Háy János új regénye a színpadon!

Ajánló


Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén. Miért volt fontos a…

Kinyílik a függöny és elindul a......a szerepjáték? a kőkemény üzlet? az őrjítő szerelem? az opera, ami maga a való élet?…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!