Program


Sorok között - OpeRandi

Sorok között - OpeRandi

Szeptemberrel hivatalosan is megkezdődik ősz, amikor a természet is új ruhába öltözik. Lehullanak a levelek is, így aztán az OpeRandiban mi is felbontjuk az operákban előforduló fontos leveleket.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 19. kedd, 19:00

Beszélgetünk titkos üzenetekről, cselszövésekről, pecsét alá került szerelmi vallomásokról, a kézírás "árulkodó jeleiről", papírra vetett, suttogó gondolatokról, naplókról és dalszövegek ezernyi hangulatáról.

Előfordult már, hogy rossz címre kézbesítették érzelmes leveleiket? Vagy, hogy alig tudták elolvasni a tisztelt küldő írását? Foglalták-e valaha dallamokba mondandójukat vagy esetleg őrzik-e ma is legkedvesebb levelezéseiket egy szalaggal átkötött dobozban?

Ezen az estén elemezzük a sorok mögött megbújó üzeneteket, szemügyre vesszük az írás lenyomatát, az író személyiségjegyeit és a betűk dallamát egy összművészeti "randevú" keretén belül, ahol ezúttal apró meglepetések is előkerülnek.

 

A beszélgetés résztvevői:

Podonyi Hedvig, írásanalitikus

Forró Bence, televíziós műsorkészítő, író

Hámori Máté, karmester

Horváth Boldi, énekes, dalszerző

Az est szerkesztő-műsorvezetője: Bátor Anna Daniela

 

Minden, a programmal kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk!

Ajánlatunk


2023. október 31-én egy éjszakára ismét megnyílnak a holtak világának kapui és a HIPERKARMA zenekar immáron 15. alkalommal ad jelmezes megakoncertet a tiszteletükre, illetve mindazok örömére, akik szintén jól tudják, hogy nem az számít, hogy mi van a halál után, hanem hogy mi van az élet után.

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén. Ezúttal Botticelli Primavera című festménye ihletésében klasszikus botanikai ábrázolást készítünk ceruzával, porpasztell krétával és akvarellfestékkel.

A José Luis López-Linares rendezte dokumentumfilm elsősorban Jean-Claude Carrière – tavaly elhunyt – forgatókönyvíró óriást követi, amint Goya mesterműveinek máig ható erejét kutatja egy európai kultúráról, filmvilágról, érzelmekről, festészetről és természetesen Spanyolországról szóló elmélkedéssel teli utazgatás során.

Ajánló


A monodráma Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezsőné írásait ötvözve női szemszögből próbálja meg átélhetővé tenni a "Karinthys" életérzést és világszemléletet…

Camille Pissarro nélkül nem lett volna impresszionista mozgalom. Hiszen jogosan nevezzük őt az impresszionizmus atyjának!

Szuggesztív előadásmód, mély érzelmekkel teli dalok, egy jelenség az érzékiség és az indulat határán. Az angol és magyar nyelvű dalokat…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!