Program


Szent István képzőművészeti ábrázolásokon - múzeumpedagógiai foglalkozás 7-14 éveseknek

Szent István képzőművészeti ábrázolásokon - múzeumpedagógiai foglalkozás 7-14 éveseknek

A program keretében -a magyar történelmet reprezentáló teremben-a világhírű kerámiáiról ismert Zsolnay porcelángyárban készült kandalló szobra, Roskovics Ignác festményeiről majolikára átültetett királyi portréi, a Szent Istvánt ábrázoló ezüst herma megtekintése, elemzése és összehasonlítása során a királyábrázolásról és a király életútjáról beszélgetünk.

Aktuális előadásokA századforduló Budavári Palotájának egyik legjelentősebb helyisége, a Szent István-terem, újra megnyitotta kapuit. Az 1900-as párizsi világkiállításon rangos díjakat elnyerő terem berendezéseit és díszítő elemeit a kor legnagyszerűbb magyar iparművészei készítették. 

A program keretében -a magyar történelmet reprezentáló teremben-a világhírű kerámiáiról ismert Zsolnay porcelángyárban készült kandalló szobra, Roskovics Ignác festményeiről majolikára átültetett királyi portréi, a Szent Istvánt ábrázoló ezüst herma megtekintése, elemzése és összehasonlítása során a királyábrázolásról és a király életútjáról beszélgetünk. Miközben Sam Havadtoy alkotása kapcsán megismerjük a kortárs művészet stílusjegyeit. 

A foglalkozás során választ kapunk arra, hogy maradt-e fenn korhű ábrázolás, a későbbi korokban hogyan jelenítették meg, illetve milyen formában magasztalja ma a művészet első királyunkat és kultuszát.

Időtartam: 60 perc

A programot 7-14 éves korosztály számára alakítottuk ki, így kérjük, ennek megfelelő korú gyermek számára váltsanak jegyet, hogy a foglalkozást minden résztvevő tudja élvezni! A kiállítás befogadóképessége korlátozott, ezért felnőtt kísérők részben tudnak részt venni a foglalkozáson. A program ideje alatt a kísérők a Szent István-terem II. emeletén található "A Hauszmann-sztori" c. kiállításunkat ingyenesen megtekinthetik felnőtt kísérő jegyük bemutatásával.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!