Program


„Szeretnék kibékülni ezzel a zsenivel…” - Márai Sándor Petőfi Sándorról - Márai est

„Szeretnék kibékülni ezzel a zsenivel…” - Márai Sándor Petőfi Sándorról - Márai est

Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem izgalmas, különleges és alig ismert információkat tudhat meg a közönség az örökérvényű szerzőről. Az előadások vetített képekkel, dokumentumokkal és Tárkány-Kovács Bálint Junior Príma díjas cimbalomművész inspiratív és sokszínű zenei kíséretével segíti az irodalmi szövegek elmélyült befogadását.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 11. hétfő, 19:00

Kevés alkotóhoz viszonyult olyan ellentmondásosan Márai Sándor, mint Petőfi Sándorhoz. Egész életművében elismerte zsenijét, mindig rajongással szólt műveiről, ugyanakkor kritikával illette 19. századi elődje bajkeverő alkatát, nyughatatlan természetét és azt a szerepet, amibe emigrációja idején a hazai kultúrpolitika ültette Petőfit. Estünk ebbe a sokszínű kapcsolatba nyújt betekintést, hol az elismerő, hol a bíráló Márai Sándornak adva hangot. 

 

Közreműködnek: 

Mészáros Tibor, irodalomtörténész 

Hirtling István, színművész 

Tárkány-Kovács Bálint, cimbalomművész

Ajánlatunk


Az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát egy háromnapos művészeti fesztivállal ünnepeljük, amellyel az újranyitás óta eltelt tíz év kulturális sokszínűségét összegezzük.

Az amszterdami Rijksmuseum a történelem legátfogóbb Vermeer kiállítását hozta tető alá: 35, a világban szétszórt, ismert munkájából 28-at felsorakoztat.

A Mare Temporis alkotóközösséggel századfordulós családi délután várja az érdeklődőket a Várkert Bazárban. Lesz élő, interaktív történelmi játszóház, és izgalmas mutatványos bemutató is, amely után a boldog békeidők cirkuszi eszközeit is ki lehet próbálni. A „Mesterektől élményekig – A Várkert Bazár történetei” című szabadtéri kiállításon családi tárlatvezetést tartanak majd.

Ajánló


Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

Az EXHIBITION ON SCREEN sorozat filmjében egy olyan tárlatra léphetnek be a nézők, amelynek köszönhetően Hieronymus Bosch művei a világ…

Szeretjük a zenét és szeretjük a képzőművészetet is. Egy intenzív zenei élmény képeket varázsol elénk, egy festmény láttán pedig ritmusok,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!