Program


SZUBJEKTÍV - Az Ipaművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban

SZUBJEKTÍV - Az Ipaművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban

A múzeum legtöbbünk számára a kiállítást jelenti, holott valójában jóval árnyaltabb és sokszínűbb szakmai munkát képvisel. A Várkert Bazárban megvalósuló tárlat az Iparművészeti Múzeum mindennapi működésébe enged betekintést.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. május 1. péntek, 19:00

Többek között olyan kérdésekre ad választ, hogy mivel foglalkoznak a muzeológusok, milyen szaktudásra van még szükség egy múzeumban… Mi kerül egy gyűjteménybe? Mennyi ideig tart a restaurálás és egy kiállítás előkészítése? Végül miért nem lehet megérinteni, kipróbálni vagy éppen felpróbálni a műtárgyakat?

A Szubjektív – Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban című kiállítás a jelenleg rekonstrukció miatt zárva tartó Iparművészeti Múzeum színfalak mögött zajló aktív munkáját mutatja be az ezredforduló óta bekerült és az utóbbi két évtizedben restaurált műtárgyakon keresztül.

A kiállítás az Iparművészeti Múzeum és a Várkert Bazár együttműködésében valósult meg. A kiállított műtárgyak az Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből valók.


Installáció: KIÁLL Kft.
Az installáció tervezésében közreműködött:
Narmer Építészeti Stúdió
Grafikai tervezés és nyomdai kivitelezés: AB OVO Stúdió
Digitális installációk: XORXOR


2019. július 12 ‒ 2020. január 31.
Helyszín: Várkert Bazár – Testőrpalota 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2.
Nyitvatartás: keddtől vasárnapig 10.00 és 18.00 óra között, hétfőnként zárva


Ajánlatunk


2024-ben is folytatódik a művészeti vetítéseinkhez kapcsolódó filmklubunk. Minden hónap utolsó keddi filmjét a téma meghívott szakértőjével vezetjük fel: útmutatót adunk, mire érdemes figyelni, gondolatébresztő kérdéseket vetünk fel és a téma hazai vonatkozásait is felvillantjuk.

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

Hogyan lett Erzsébet a magyarok kedvenc királynéja? Miként zajlottak budai tartózkodásai és mi őrzi ma is Sisi emlékét az egykori Királyi Palota környékén? Sétánkon minden kiderül!

Ajánló


A Rejtélyes történelem című sorozat kevésbé ismert, vagy ismertnek vélt, de sokszor tévhitekkel övezett történeti esemény nyomába eredve vizsgálja a…

„Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan”

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!