Program


Tánc a Kertben - Prizma

Tánc a Kertben - Prizma

Legfrissebb, 2021 februárjában bemutatott PRIZMA című előadásunk központi témája a megfordult világkép, melyet a pandémia okozott. A bezártság, a távolságtartás, az óvakodás megváltoztatta mindennapjainkat, de legfőképp a szociális életünket, azaz kapcsolatainkat, viszonyrendszereinket.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 22. vasárnap, 20:00

Számos naponta elvégzett cselekvés és mozgás is megváltozott: másképp üdvözöljük egymást, másképp közeledünk egymáshoz, a karantén okozta tevékenységek is megváltoztak, és ez a saját testünkkel való kapcsolatunkat is megváltoztatta, ahogy érzelmeinket is. Sokszor magányosabbak leszünk, befelé fordulunk, életünk automatizmusai, rutin cselekedetei ismétlődnek. Ezek a változások mind-mind remek táptalaját képezték drámai és banális helyzeteknek, miközben színházilag tekintettük ezekre a szituációkra. Arra vállalkoztunk, hogy megpróbáljuk mozgásba, formákba önteni félelmeinket és örömforrásainkat, hogy tánccá varázsoljuk vágyaink, hiányérzetünk és mindennapi tevékenységeink felnagyított momentumait.

A Duda Éva Társulat a vezető független társulatok közé emelkedett Magyarországon. Munkánk mozgatórugója sokszínűségünk: különböző gondolkodásmódok, mozgásminőségek, társadalmi hátterek, különféle korosztályok széles skálája találkozik egy-egy projekt létrejöttekor. Független művészként hozta létre önálló együttesét - a Duda Éva Társulatot - melyet 2009-ben alapított, és amelynek Lunatika című, bemutatkozó előadásával Lábán Rudolf-díjban részesült. Kísérletező szemléletmódjából fakadóan minden előadása egyedi, egymástól merőben különböző, sajátos világot teremtve az adott műnek. Expresszív látványvilágú munkáiban szabadon használja a cirkusz, az utcai táncok vagy épp a néptánc elemeit, színészekkel és zenészekkel egyaránt bővítve produkcióit. Munkánk során szorosabb kapcsolatot kívánunk létesíteni az ismertebb és a progresszívebb színházi műfajok között. Ez a híd lehetőséget ad az elrugaszkodott, merész és komplex táncművészeti alkotások értékelésére.

Táncosok: Bacsó Gabriella, Dudás Gergely, Füzesi Csongor, Gaál Júlia, Ivanov Gábor, Szilvási Anna
Zene: (montázs)
Produkciós aszisztens: Csák Beatrix, Vitárius Orsolya
Fotó: Dömölky Dániel
Produkciós vezető: Huszár Ágnes
Fénytervezés, koncepció, rendezés: Duda Éva

Támogatók: NKA, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Műhely Alapítvány, Movein Studio, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Újbuda, TRIP

Duda Éva tanít a Nemes Nagy Ágnes művészeti szakgimnáziumban, olyan tanárokkal egyetemben, mint Feledi János, Szent-Iványi Kinga, Góbi Rita, stb. Ennek keretében készített egy Bolero előadást, amit be is mutatunk Nektek a PRIZMA című produkció előtt.

Esőnap: 2021.08.24

Rossz idő esetén az előadás elmaradásáról a Várkert Bazár legkésőbb 3 órával az előadás előtt honlapján, illetve Facebook oldalán közleményt ad ki. Amennyiben közlemény kiadására nem kerül sor, úgy a Várkert Bazár az előadás megtartására készül. Szükség esetén az előadás megkezdésével vár.  

A Várkert Bazár fenntartja a jogot, hogy az időjárás függvényében az előadást a helyszínen is lemondhatja, illetve a már megkezdett előadást megszakíthatja és később – az esőt követően – folytathatja. Az előadás elmaradása esetén a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek, amelynek időpontja az adott esemény leírásában található. Amennyiben az előadásnak kijelölt esőnapja is van, a megvásárolt jegyek visszaváltására nincs lehetőség.

Amennyiben rossz idő miatt az előadás legalább 35 perc után szakad félbe, az előadás megtartottnak tekintendő.

Amennyiben az elmaradt előadás rossz idő miatt az esőnapon is lemondásra kerül, az elmaradt előadás napján a jegyek visszaváltására nincs lehetőség. Az elmaradt előadásra szóló jegyek visszaváltásának módjáról és határidejéről Várkert Bazár közleményt ad ki.

Ajánlatunk


Zságer Balázs a Žagar vezetőjeként immár húsz éve a hazai elektronikus zenei színtér vezető egyénisége. Albumai számos nemzetközi, fórumon visszhangra találtak, a Wings of Love című számát több külföldi rádióadó és TV-csatorna játszotta. Számos színházi és filmzenei munka kapcsolódik a nevéhez.

Az immáron 47 éve alakult Piramis idén ismét visszatér legendás koncertjének helyszínére, az egykori Budai Ifjúsági Parkba. Egy egész generáció életérzése, hangulata elevenedik meg szeptember 24-én, a Várkert Bazár nyárzáró eseményén, színpadon a korszakos zenekarral, köztük a klasszikus ötös két tagjával, Závodi Jánossal és Köves Miklóssal.

„Az a másfél négyzetméternyi terület, ami a matracod, és az a másfél óra, amit jógára szánsz, leképezi, hogy hol tartasz jelenleg az életedben. Mennyire vagy nyitott saját magad és a világ megismerésére, mennyi ítélkezés, mennyi elfogadás, elengedés, és mennyi türelem van benned."

Ajánló


Az elmúlt évek legjobb magyar alkotásaival várunk minden friss levegőre vágyó filmrajongót Budapest szívében, egy csodaszép, panorámás, kutyabarát helyszínen. A…

Ami a zenében a harmónia, a légzés és a fókusz, az a jógában az ászana, a prájanama és a meditáció.…

A nemzetközi hírű belga zongoraművész és zeneszerző a magyar-belga diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulója alkalmából látogat Budapestre. Daniel Verstappen a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!